Veselje nakon ppobjede // Foto Robert Šoštarić– Zašto ne biti euforičan? Cure su odigrale fantastično Naravno, treba pohvaliti upravu koja je organizirala jedan takav spektakl, atmosfera je bila fenomenalna – nije štedio pohvale izbornikVladimir Canjugana račun hrvatskih prvakinja, koji je gledao utakmicu 2. kola B grupe Podravka Vegeta – Krim Mercator i pobjedu Koprivničanki.

Nije stao Canjuga samo na tome:

– Pao je taj veliki Krim, u kojem se ne zna koji je službeni jezik, priča se engleski, švedski, španjolski, njemački, a ta međunarodna strašna ekipa praktički nije ni u jednom trenutku imala šanse. Vidjelo se jasno da Krimovke ne mogu parirati Podravkinoj obrani, posebno kad se razbranila Žderić. I napad je bio sjajan, raznovrstan, a posebno vesele mlade cure, koje su i u reprezentaciji na akciji u Srbiji dobile veliku minutažu, poput Žane Čović. Zaista čestitke, cure su bile fenomenalne, na čelu sa svojim trenerom Nevenom Hrupecom.

– Koliko su dobro Kokice pokrile izostanak Pušić-Koroljević?

– Netko bi prigovarao zašto se igralo bez lijevog krila skoro cijelu utakmicu, Pongrac je igrala možda 10 minuta. No, kad je prije nekoliko godina Lino Červar igrao s dva pivota, Vorijem i Sulićem, ”stručnjaci” su to kritizirali, a upravo je današnja Hrupecova taktika bila tome slična. Čović je prelazila na drugog pivota, što je i logičnije, kvalitetnije… Taktički je bilo dobro, a Krim je loše reagirao, trebao je biti plići odgovorio je izbornik.

– Iduće suparnice Podravke Vegete su Rumunjke, Cluj. Izgubile su od Krima i od Györa do sada, što reći o toj ekipi?

– Tu ekipu do prošlog tjedna i Krima nisam vidio, tako da ne mogu sa sigurnošću govoriti o kvaliteti. No, Podravka Vegeta po meni ima velike šanse za proći dalje i ne treba se otpisati mogućnost borbe za drugo mjesto. Za to će dakako trebati izbaciti taj Cluj.

Izbornik je pohvalio Hrupeca i ekipu (snimljeno za vrijeme time outa) // Foto Robert ŠoštarićReprezentativne su obaveze u mirovanju sad kad su klupske u punom jeku. Bilo je vremena za analizu reprezentativnog tjedna:

– Prije dva tjedna smo na sedam dana bili u Srbiji, odigrali svije fenomenalne utakmice, jednu izgubili u posljednjim sekundama, a drugu remizirali. Moram naglasiti da nam je nedostajalo deset igračica iz Londona, pozvali smo mlade igračice koje su nam bile dulje vrijeme na radaru, pa smo dodatno onima koje su već dulje vrijeme u 20, ali bez veće minutaže, dali prilikukaže Canjuga.

Izbornik je posebno zadovoljan pojedinkama:

– Ivana Petković, koja je godinama bila rezerva u Podravki, sad je dobila veliku minutažu u Zelini i odmah i u reprezentaciji pokazala da se na nju itekako može računati. Kaže se da kad jednom smrkne, drugome svane, Aneta Peraica je uvijek u rosteru od 20 i nikad nije uspjela doći do konačnih 16, ali je sad pokazala da je u velikoj šansi da i u tome uspije. Da ne govorim o Katarini Ježić…

Na žalost, ima i loših vijesti:

– Sad sam pričao s Andreom Penezić i može se dogoditi da budemo bez nje u Srbiji. Ne moram ni govoriti što će to značiti hrvatskoj reprezentaciji, posebno što se tiče napada na postavljenu obranu. Dogodi li se to uistinu, morat ćemo to nadoknaditi dobrom obranom, brzom tranzicijom i uz puno trčanja. Sigurno će nam biti mnogo teže i zbilja se nadam da će za četiri tjedna Penezić ipak biti spremna.

Hrvatska reprezentacija s pripremama za Europsko prvenstvo u Srbiji starta 20. studenoga. Prvu utakmicu na europskoj smotri Hrvatska igra protiv Mađarske 4. prosinca, a u grupi C su još Njemačka i Španjolska.

(WWW.SPORTNET.HR // Ivana Strahija)