Kadetska reprezentacija na Ep-u

Finalnim utakmicama u nedjelju završeno je Europsko prvenstvo kadetkinja U-17 u Češkoj. Europske prvakinje su kadetkinje Rusije, koje su u finalnoj utakmici svladale Dansku s 24:23 (14:11).

Ovu utakmicu pred oko 700 gledatelja sudile su hrvatske sutkinje Helena Crnojević i Emina Kostecki Radić. Neobičnost utakmice je da su Ruskinje pucale 8 sedmeraca (6 zabile), dok za Dansku nije dosuđen ni jedan.

Prijateljice u igri i izvan igreU borbi za treće mjesto Norveška je bila bolja od Mađarske, Francuska za 5. mjesto bolja od Švedske te Rumunjska u borbi za 7. mjesto bolja od Nizozemske. Hrvatska je odmah do – osvojila je 9. mjesto.

Za Hrvatsku su na prvenstvu nastupile: Mara Budić, Anamarija Mikulić, Matea Mikolčić, Renata Kežić, Antonela Kuzman, Martina Čović, Kike Vrkljan, Deana Milosavljević, Kristina Runje, Silvija Masnić, Anamarija Galić, Ivana Kapitanović, Ana Debelić, Ivana Dragišić, Ena Konta, Gabrijela Bešen, Ana Maras i Ivana Benić. Izbornik je bio Edo Šmit, trenerice reprezentacije Snježana Petika i Ljiljana Borozan, trener Valter Vuleta i fizioterapeut Marinko Anić.

Na prvenstvu su nastupile i tri naše, Podravkine igračice: Mikolčić, Kapitanović i Dragišić, koja je bila i najbolji strijelac reprezentacije s 41-im positgnutim golom, a Podravke je dala i trenericu Snježanu Petiku.

REZULTATI FINALNIH UTAKMICA

Za 1. mjesto Rusija – Danska 24:23

Za 3. mjesto Mađarska – Norveška 16:38

Za 5. mjesto Francuska – Švedska 20:18

Za 7. mjesto Rumunjska – Nizozemska 35:29

Djevojčice koje dolazeKONAČNI POREDAK EP KADETKINJA U-17 2011.

1. Rusija

2. Danska

3. Norveška

4. Mađarska

5. Francuska

6. Švedska

7. Rumunjska

8. Nizozemska

Ivana Dragišić, najefikasnija naša kadetkinja9. Hrvatska

10. Njemačka

11. Španjolska

12. Češka

13. Portugal

14. Austrija

15. Poljska

16. Slovačka

Slike korištene na našoj stranici tokom EP-a su sa službene web stranice prvenstva, a autori su Alex Wipe i David Krňanský.