Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta oprostila se od ovosezonske EHF Lige prvakinja. U Nordhausenu dogodio se očekivani poraz, ali nije očekivan s tako visokom razlikom: Thüringer – Podravka Vegeta 29:19 (13:6). Sve je riješeno već u 1. poluvremenu. Podravkina vanjska linija nije funkcionirala nakon 10. minute. Do tada je bilo solidnih 4:3, da bi se do 16. minute popelo na 9:3. Kod 8:3 Mrđen je ljutit pozvao prvi time out.

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPogađale su Podravkine igračice dosta stativa i golmanicu Eckerle, a na drugoj strani Kapitanović je do 21. minute imala samo dvije obrane, pa je na gol stala sigurnija Milenković i za početak obranila sedmerac Engelovoj, a do kraja utakmice ukupno 11 lopti, Dobro za 40-ak minuta, pogotovo što je u tom broju bilo i nekoliko zicera.

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerNabrajati događaje iz minute u minutu daleko bi nas odvelo, a činjenica je da vanjska linija ni u kojem sastavu nije štimala. Opći dojam popravila je Nemaškalo s pet golova te Vidak sa četiri gola iz vana. Krsnik se borila, zabila dva iz igre, dva iz sedmerca, a Selena Milošević je igrala sa strahom od šuta. Uzalud je Mrđen s klupe vikao i sugerirao, iako je ipak zabila ukupno tri gola. Premali učinak vanjskih. Dežić nije igrala zbog ozljede.

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerTokom utakmice ubacivane su mlade snage, pa su Karlovčan i I. Mrđen zabile po gol. Nikišić ništa, S. Šenvald ništa, Dragišić ništa, Džono ništa Papac je premalo igrala da bi uopće došla u neku povoljnu situaciju.

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerSuci su u prvom poluvremenu progledavali kroz prste koraku više kod domaćih, a sedmerac nije bio ni kod obrane iz prostora (Snelder-Džono u 29′). No, previše promašaja s katastrofalnom statistikom šuta u 1. poluvremenu glavni su krivac visokog poraza. Moglo je i manje, ali dobro da je i sve to završilo. Očito je da je tempo nastupa ubio u pojam igračice, ali je data naznaka da će u proljeće i u prvenstvu i u Kupu pobjednica kupova s prorijeđenim rasporedom biti bolje.

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa predstavljanju direktorica Podravke Vegete Božica Palčić predala je dar Ivi Papac: Iva danas slavi rođendan. Čestitamo!

Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 6. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA

THÜRINGER HC – PODRAVKA VEGETA 29:19 (13:6)

NORDHAUSEN – Dvorana Wiedigsburghalle Nordhausen. Gledatelja: 2200. Suci: Aleksej Kijaško i Dmitrij Kiseljev (obojica Rusija). EHF delegatkinja: Monika Hagen (Švedska).

THÜRINGER: Eckerle (16+0), Satrapová (2+0); Reshetnikova 3, Scheffknecht, Frey 1, Buceschi 8, Pintea 1, Snelder 1, Luzumova 5(3), Engel 4(1), Huber 3(1), Wohlbold 3. TRENER: Herbert Müller.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (0+0), Kapitanović (2+0), Milenković (10’1); Nikšić, Dežić, Karlovčan 1, S. Šenvald, Krsnik 4(2), Milošević 3, Džono, Nemaškalo 5, Mrđen 1, Papac, Dragišić, Vidak 4, Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Thüringer 6(5), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Thüringer 6 minuta (Snelder, Luzumova, Huber), Podravka Vegeta 6 minuta (I. Mrđen, Dragišić, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Eliza Iulia Buceschi (Thüringer).Thüringer - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker