Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije danas je u Domu mladih u Koprivnici proglasio najuspješnije rukometašice i rukometaše. I ove su godine Rukometnom klubu Podravka pripala brojna priznanja što je još jednom potvrdilo dobar rad kroz sezonu iza nas kako u mlađim dobnim skupinama tako i u seniorskoj kategoriji. Rukometašice Podravke Vegete su u prošloj sezoni osvojile Kup i drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Antonija Pranjića. Tina Barišić je na toj Završnici Kupa proglašena MVP-om Završnice pa je sukladno tome dobila priznanje za najuspješniju rukometašicu u prošloj godini, a prva ekipa Podravka Vegeta za najuspješniju ekipu u prošloj godini. Trener Antonio Pranjić je za postignute rezultate s prvom ekipom danas primio priznanje za najuspješnijeg trenera u prošloj godini. Kadetkinje Podravke U16 su pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević u jakoj konkurenciji na završnici Prvenstva Hrvatske uzele srebro dok je Tari Đelekovčan pripala nagrada za MVP prvenstva te je danas dobila priznanje za najzaslužniju perspektivnu rukometašicu, a kadetkinjama je pripalo priznanje za najzaslužniju perspektivnu ekipu.

Za zaslužnu rukometnu djelatnicu priznanje je dobila Đurđica Zečević koja je odgojila brojne generacije rukometašica. Više je puta proglašavana najboljom trenericom, a sa svojim ekipama je donosila zlatne medalje sa završnica Prvenstava Hrvatske i odlične plasmane. Bila je u nekoliko navarata kako u daljoj povijesti kluba uključena u rad prve ekipe kao pomoćna trenerica, Josipu Šojatu, Zdravku Zovku, Nevenu Hrupecu i Goranu Mrđenu, a u novijoj je povijesti bila i pomoćna trenerica Antoniju Pranjiću te je s prvom ekipom 2021. godine osvojila prvenstveni naslov. Koliko je značajan bio rad trenerice u klubu govore rezultati koje je teško i nabrojati i ima ih zaista mnogo. Riječi nekadašnjih igračica još su snažnije jer govore o tome koliko je trenerica bila značajna ne samo u treniranju nego i odgoju tih mladih generacija. Jedan takav citat izdvojili smo s naše stranice.

 “Bila nam je odmah poslije roditelja. Sada poslije 15 godina prisjećamo se divnih trenutaka provedenih s tom ženom, bezbroj putovanja, smijeha, suza, pregršt uspomena. Zapravo to se ne može ni opisati. To samo znamo mi, Đurdina djeca. Jedno veliko hvala trenerici! Malo je takvih kao ona!”

Uvijek nasmijana trenerica Đurđica iščekuje svoj govor/foto:RK Podravka

Najboljom rukometašicom proglašena je Tina Barišić iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta, a a nagradu je za Tinu koja je nedavno operirana preuzela kapetanica Rukometnog kluba Podravka Vegeta Larissa Kalaus.

Kapetanica Larissa Kalaus preuzela je priznanje za Tinu Barišić koja je nedavno operirana//foto: RK Podravka

Rukometni klub Podravka Vegeta proglašen je najzaslužnijom ženskom rukometnom ekipom.

Najuspješnija ženska rukometna ekipa u 2023. godini je RK Podravka Vegeta//foto: RK Podravka

Tara Đelekovčan iz Podravka Vegete proglašena je najzaslužnijom perspektivnom rukometašicom. 

Tara Đelekovčan primila je priznanje za najzaslužniju perspektivnu rukometašicu//foto: RK Podravka

Najzaslužnija perspektivna ženska rukometna ekipa je U16 selekcija Rukometnog kluba Podravka.

Najzaslužnija perspektivna ekipa jesu Kadetkinje RK Podravke U16

Antonio Pranjić iz Rukometnog kluba Podravka proglašen je najuspješnijim rukometnim trenerom.

Najuspješnijim trenerom u 2023. godini proglašen je Antonio Pranjić//foto: RK Podravka

Nagrada u kategoriji zaslužni rukometni djelatnik otišla je u ruke trenerice Đurđice Zečević iz Rukometnog kluba Podravka. 

Nagrada Đurđici Zečević za dugogodišnji predani rad u rukometu od najmlađih do seniorskih kategorija//foto: RK Podravka

U ime svih nagrađenih prisutnima se obratila Đurđica Zečević koja je zahvalila na lijepim priznanjima te je s današnjeg proglašenja odnijela nagradu za zaslužnog rukometnog djelatnika.

Danas je ovdje okupljen veliki broj rukometašica i rukometaša te rukometnih djelatnica i djelatnika kako bi svečano obilježili sezonu koja je iza nas i na koju možemo biti ponosni. U relativno maloj županiji imati uspješnu ekipu seniorki i seniora, mlađe uzraste na Završnicama Prvenstava, reprezentativke i reprezentativce, zaista jest privilegija za sve nas, ali i poticaj za budući rad. Naša mladost zaslužuje da ih se nagradi za cjelogodišnji rad i želim da im ovaj svečani trenutak bude samo poticaj da se nastave baviti rukometom i da im rukomet i sport budu ljubav, baš kao i mnogima od nas kroz cijeli život – rekla je Đurđica Zečević.

Dodajmo kako su se prisutnima obratili Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije te Nataša Tetec, predsjednica rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Naglasili su pritom važnost sporta, a posebno rukometa za grad, županiju i savez i istaknuli koliko je lijepo imati ovakve rukometašice i rukometaše te rezultate koji iz godine u godinu pokazuju da se kvalitetno i dobro radi sa svim uzrastima. Nataša Tetec, predsjednica Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije uputila je i čestitku za plasman rukometašica Podravke Vegete u četvrtfinale Europske lige. Bilo je lijepo na samom kraju svečanosti čuti i gradonačelnika Mišela Jakšića koji je svoj ponovno upečatljiv govor zaključio porukom: ”Lijepo je imati vas.” Čestitke svim nagrađenima na dobivenim priznanjima.