Zagrijavanje // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Danas, u nedjelju, odigran je okrnjeni turnir 4. kruga 1. HMKRL sjever, jer je od očekivanih gostiju, doputovala samo ekipa Đakova, dok se ekipa Osijeka nije pojavila u sportskoj dvorani Gimnazije. Tako su ekipe Podravke 1 (godište 2000. i mlađe) i Podravke 2 (godište 2002. i mlađe) odigrale utakmice samo s ekipom Đakova i pobijedile 28:18 (14:9)

Osvrnuti ću se samo na utakmicu moje ekipe.

Iskreno, zadovoljna sam rezultatom i nekim dijelovima utakmice, ali ne u cijelosti. Nakon odličnih prvih desetak minuta, kada fuunkcionirali i obrana i napad (rezultat 10:1) počelo je opuštanje i samozadovoljstvo. Obrana je počela propuštati, a napad smo igrale s previše soliranja, bez uigranih i dogovorenih akcija.

Usprkos tome poluvrijeme smo dobile s pet golova razlike. U drugom dijelu samo sam na trenutke bila zadovoljna igrom. Zahvaljujući individualnim mogućnostima Tene Petike (na kojoj je igran ”flaster”), Jandrašić i Šestak, povećale smo prednost s pet do konačnih 10 golova razlike.

Takva igra neće biti dovoljna za jače protivnike. Uz jaku individualnost, koju zasigurno imamo, moramo uklopiti kolektivnost u napadu i disciplinu u obrani tijekom cijelog vremena trajanja utakmice. Nešto što svakako neću dozvoliti, pa i pod cijenu rezultata, je nezalaganje i nepridržavanje dogovorenog načina igre. Možda to sada, nakon pobjede, izgleda preoštro, ali znam da sve one mogu bolje i više .

Podravka 1- Đakovo 28:18 (14:9)

Sastav: Krstanović, Kokša 1, Petričević 3, Sikavica, Galinec, Popović 1, Jandrašić 6, Brkić 1, Dombaj, Vrabec, Presek, Petika 9 (3), Šestak 7, Borac, Kolar, Bogdan.

Već u utorak, kada igramo prijateljski susret u Ivanić Gradu kao predigru seniorskim ekipama, djevojke imaju priliku da se pokažu u pravom svijetlu.

Rihtarićeve djevojčice // Foto Ivo Čičin-Mašansker

PODRAVKA 4 // Poraz djevojčica 2002/03. od Đakova

TRENERI SURADNICI // Piše Goran Rihtarić

4. KOLO 1. HRVATSKE MLAĐE KADETSKE RUKOMETNE LIGE SJEVER

Danas, u nedjelju, u Koprivnici je odigrano 4. kolo 1. HMKRL sjever: Podravka 2 – Đakovo 10:32 (6:12).

U utakmici fizički neravnopravnih protivnika pobjedu je odnijela starija i iskusnija ekipa iz Đakova. Iskoristili su sve naše slabosti i zasluženo pobijedili našu mladu ekipu. U prvom poluvremenu, dok je bilo snage za nadigravanje, to uopće nije izgledalo loše. Obrane golmana, osvojene lopte u obrani i koncentrirani napad (iako još uvijek slabi šutevi za starije golmane) doveli su do rezultata 6:12 na poluvremenu.

U nastavku ipak očekivani pad igre što koriste gošće i privode utakmicu kraju sa sigurnih 32:10. Priliku za igru dobile su sve rukometašice. Još jedna utakmica rukometnog stasanja je iza nas. Učimo na greškama, ispravljamo ih i uživamo koliko god možemo. Idemo dalje.

Podravka 2 – Đakovo 10:32 (6:12)

Lončarić, Behin, Jurić, Perika 2, Ružić, Vuljak 1, Baltić 1, Zagrajski, Ranilović, Jurendić 2, Vrabelj, Firšt 4, Kusak, Matovina, Pavić.