Nemaškalo, Mrđen i Franković na presici // Foto RK PodravkaHrvatsko prvenstvo Podravka Vegeta nastavlja u srijedu 21. listopada, kada u 6. kolu u zagrebačkoj Kutiji šibica u 16 sati igra s domaćom Trešnjevkom. Nastavlja se ritam srijeda (četvrtak, uskoro i utorak) nedjelja, koji zahtijeva punu koncetraciju, bez opuštanja i bez prava na odmor. Drugim europskim klubovima njihovi savezi ostavili su prostora za najvažnije europsko natjecanje…

Ekipe u 1. HRL su – izjednačene. Evo, već u 5. kolu, dok je Zamet bio mislima u Europi, jer uskoro igra u Kupu EHF-a (dvije utakmice početne runde u Dudelangu u Luxemburg 24. i 25. listopada), izgubio je na gostovanju u Splitu kod ŽRK Splita 26:28. Podravka Vegeta tako u odnosu na (na papiru) glavnog konkurenta ima dva boda prednosti, a prvi pratitelj postao je onaj drugi Split, Split 2010. s bodom manje.

To nalaže oprez u svakoj utakmici. Ne može biti opuštanja, ni ”lako ćemo” ni ”pod razno”.

Na presici u klubu u utorak s tim se suglasila i Podravkino lijevo krilo Ekatarina Nemaškalo.

EKATARINA NEMAŠKALO // Žestoko u obrani i golovi iz kontri

– Nema opuštanja, definitivno. Moramo imati maksimalan pristup, Imamo brzi ritam utakmica i mi proučavamo protivnike koliko god možemo i stignemo. Najbitnije je da poštujemo sustav igre, ono što trener od nas traži, žestoko u obrani i zabijati golove iz kontri, tako da sebi olakšamo igru i na kraju pobijedimo – kaže Nemaškalo.

Sličnog mišljenja je i vanjska igračica Lana Franković koja ima dosta rukometnog iskustva, igrala je prošle sezone u mađarskoj ligi:

LANA FRANKOVIĆ // Ne bi trebale imati većih problema

– U utakmicu s Trešnjevkom trebamo ući maksimalno. Nismo imali puno vremena od prošle utakmice do ove, ali trebamo se potpuno uključiti u nju. Trešnjevku zmamo otprilike i od prošle godine, ekipa je većinom ostala na okupu. Ako ćemo biti potpuno u igri, stvarno ne bi trebale imati većih problema.

Trener Goran Mrđen nalazi ”sto razloga” zašto ne smije biti sistem ”lako ćemo”. Pobjeda ne dolazi sama, treba ju izboriti.

GORAN MRĐEN

– Ako govorimo da nemamo iskustva u Ligi prvakinja, onda imamo iskustva u hrvatskom prvenstvu. Prijašnjih sezona iskustvo nam je pokazalo da kad god nismo kako treba, uvijek je panika. Bez obzira igra li Miranda ili Iva Papac ako nismo ”sto posto” onda ni jedna varijanta nije prošla, uvijek je bilo nezgodno i teško. Sjetit ćete se nekih utakmica prošle godine ovdje između utakmica Lige prvakinja: Sesvete, Zelina i još koja, pa je to na kraju bilo ”na knap”, jer smo htjeli odmarati i tražiti svježinu za Ligu prvakinja i došli smo u probleme u hrvatskoj ligi.

Mrđen ima isksutva s Trešnjevkom, i kako dobro poznaje europske ekipe, poznaje i hrvatske, osobito stoga što je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije, pa mu je praćenje forme ekipa i igračica prevažni zadatak.

– Što se tiče Trešnjevke te iste igračice u istim tim dresovima i s istim imenima i prezimenima znale su izgubiti od Podravke i 15 razlike, a isto tako su znale Podravku i pobijediti. Nemamo razloga reći: e, to je ekipica, pa ćemo… Oni su u stanju izgubiti od Osijeka doma i pobijediti Podravku u gostima. Sigurno je da sutra u Zagrebu moramo biti kako treba i, na kraju krajeva, u svakoj utakmici domaće lige, jer nitko nije bezazlen.

Ako se za prvu utakmicu Lige prvakinja u Mađarskoj ne može ništa dobroga reći, u domaćem prvenstvu sve ide glatko.

– U domaćem prvenstvu krenuli smo dobro, ozbiljno i zato smo sve utakmice u kratkom vremenu prelomili na svoju stranu i ono što smo htjeli, to smo i dobili. Moramo tako nastaviti. Cilj nam je kup i prvenstvo. Zato s velikom dozom ozbiljnosti i spremnosti treba doći tamo. Svako opuštanje može biti i izgubljena utakmica. Povijest nam govori da je gubila i ekipa koja je bila kvalitetnija i s većim zvijezdama u sastavu – zaključio je Mrđen.

OD SRIJEDE PODJELA ULAZNICA ZA UTAKMICU PODRAVKA VEGETA – THÜRINGER

Od srijede kreće i finiširanje priprema za utakmicu 2. kola B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Thüringer. Njemice su u 1. kolu u Nordhausenu odigrale neriješeno 27:27 s francuskim prvakinjama Fleury Loiret Handball, a prošle godine u dva navarate svladale su Podravku Vegetu.

RK Podravka s.d.d. očekuje punu dvoranu (2400 mjesta) i zato od srijede (sutra) počinje distribucija besplatnih ulaznica. Ulaznice će se moći podići na uobičajenim mjestima. To su recepcija Podravke d.d., Pivnica Kraluš, Hotel Podravina i klupske prostorije. Rukometašice će u petak 23. listopada dijeliti ulaznice zaposlenicima Podravke.

U dvorani se ne može ući bez ulaznice. Novinari do petka moraju predati zahtjev i podići akreditacije, a gledatelji se mole da ne zauzimaju mjesta za stolovima predviđena za novinare i poslove on line statistike za EHF. Fotorepoteri će biti smješteni iza poprečnih crta iza golova.

Za vrijeme utakmice maskote Lino i Kviki dijelit će gricaklice, a svi gledatelji dobit će udaraljke za bučnije navijanje.

No, prije toga važna je Trešnjevka.