Dora Krsnik u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 1. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta pobijedila je jednog od konkurenta za vrh tablice, ekipu Sesveta Agroproteinke, s 20:14 (12:10). Prva utakmica nije pokazala odmornu Podravku. Obratno: igralo se u dosta velikom grču, što je rezultiralo greškama i promašajima. Grč zbog prve utakmice, važne, jer ”ona se piše”, a sve dosad (turniri) već je zaboravljeno.

Obrana Podravke Vegete // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije palo puno golova, djelimice zbog nekoncentriranosti igračica, ali bilo bi nepravedno da se ne istaknu obje golmanice. Ivana Kapitanović na vratima Podravke Vegete nastavila je s partijama nalik na one s najjačim suparnicima na turnirima. Obranila je 16 udaraca iz igre i dva iz sedmerca, a nismo računali one lopte za koje kažemo da ih je golmanica pokupila. Tea Pijević na vratima Sesveta Agroproteinke bila je vrlo sigurna, obranila je 13 udaraca, od kojih je jedan bio i sedmerac što ga je pucala Dežić. Kad već spominjemo sedmerce onda treba reći da je Kapitanović ”vadila mast” razigravačici Sesveta Valentini Blažević. Obranila joj je dva sedmerca, a i treći, koji je onda ponovljen, jer je navodno neka od igračica Podravke Vegete za vrijeme izvođenja bila u prostoru deveterca.

Valentina Blažević u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerUtakmica je počela vodstvom domaćih od 3:0, ubrzo se rezultat izjednačio, pred kraj poluvremena Podravka Vegeta vodila je 12:8, završila poluvrijeme na 12:10.

U drugom su Sesvete zabile prvi gol, smanjile na 12:11, a onda je Podravka Vegeta zabila pet za redom, bilo je 17:11. Sesvete su drugi gol zabile u 50. minuti: zamalo 20 minuta bez gola. Podravkina obrana bila je beskompromisna, ali osim opomena, u kaznenoj evidenciji samo četiri isključenja ukupno, Sesvete dva, Podravka dva.

Nakon utakmice trener Goran Mrđen izjavio je novinarima da bi prije utakmice potpisao pobjedu od šest razlike. Uostalom, pišu se dva boda, a utakmica slabijih za oko i, suprotno, onih koje odišu rukometnom ljepotom bit će još. Tek je počelo.

U 2. kolu Podravka Vegeta gostuje u Čakovcu kod Zrinskog.

Dosad poznati rezultati 1. kola: Lokomotiva – Dugo Selo 55 27:18, Split – Koka 18:30, Osijek – Trešnjevka 25:21, Split 2010 – Bjelovar 28:18.

Dragica Džono u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 1. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 20:14 (12:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru). Nadzornik HRS-a: Ahmed Njuhović (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (16+2), Milenković (-); Nikšić 1, Dežić 1(1), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 1, Milošević 5, Džono 4, Nemaškalo 6(3), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak, Franković 2. TRENER: Goran Mrđen.

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (12+1), G. Bešen (-)x; Karaula, Jakara 1, Pa. Stopić 2, Blažević 3(1), Pe. Stopić 1, Benko 1, Vlajsović 1, Petrušić 1, Bezjak 1, Peraica, Milić 3(2). TRENER: Nikola Škorić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Sesvete Agroproteinka 6(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Džono, Dežić), Sesvete Agroproteinka 4 minute (Karaula, Pa. Stopić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).

Monika i ekipa // Foto Ivo Čičin-MašanskerNA SKUPNOJ SLICI: Ekipa Podravke Vegete nakon utakmice snimljena sa svojom vjernom navijačicom i revnom posjetiteljicom Podravkina Facebooka Monikom Orehovec po njenoj želji. Monika sjedi u sredini.