Podravka Vegeta - Trešnjevka, slika iz prošle sezone // Foto ArhivaPrva HRL za žene ne mijenja format, pa će u njoj, kao i prošle sezone, sudjelovati 14 klubova: novi su članovi Dalmatinka iz Ploča i Arena iz Pule, Pitomača je odustala od sudjelovanja, pa je u ligi ostao Osijek, a ispali Đakovo i Split. Stari su članovi Zrinski, Trešnjevka, Dugo Selo ’55, Umag, Bjelovar, Zamet, Lokomotiva, Split 2010, Koka, Podravka Vegeta, Sesvete Agroproteinka i Osijek.

Troškovi i duljina putovanja najviše će se prelomiti na Dalmatinki, koja mora putovati od Istre i Kvarnera, do Osijeka. Najbliže gostovanje bit će u 136 kilometara udaljenom Splitu. Od Ploča do Koprivnice ima 622 kilometra, a od Splita do Koprivnice 486, što su dva najdulja putovanja Podravke Vegete. Ostala su kraća: Umag 408, Pula 385, Rijeka 278 i Osijek 187 kilometara.

PODRAVKA VEGETA I LOKOMOTIVA U ZADNJEM KOLU

U minuloj sezoni glavna utakmica između Podravke Vegete i Zameta igrala se u zadnjem kolu. Ovoga puta ždrijeb je odredio da se u 13. i 26. kolima sastaju Lokomotiva i Podravka Vegeta, kao zanimljivost i mogući derbi prvenstva u zadnjem, 26-om, kolu. U prvom kolu 17/18. rujna Podravka Vegeta gostuje u Varaždinu kod Koke.

DRUGA LIGA SJEVER PROŠIRENA NA 12 EKIPA

U novoj sezoni 2. HRL sjever, koja počinje 1/2. listopada, natjecat će se 12 klubova, pa bi se do 30. travnja iduće godine trebalo odigrati 22 kola. Sudjelovat će: Zelina, Đakovo, Đurđevac, Baranja, Darda, Pitomača, koja nije iskoristila pravo igranja u 1. HRL, Bjelovar 2, KTC, Vukovar, TVIN Virovitica, Brod i Podravka Lino. Podravka Lino u 1. kolu gostuje u Vukovaru.

Prošle sezone 2. HRL sjever imala je samo osam ekipa, a sada ima 12. Nije ispala ni jedna ekipa, a novi su članovi Zelina, Đakovo, Baranja iz Belog Manastira i Bjelovar 2.