Križevci Podravka 4TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Ovog vikenda počelo je natjecanje u Hrvatskoj rukometnoj ligi za djevojčice (HRLD), godište 2004/5. Igra se u tri regije (sjever, zapad i jug), a u regiji sjever natječe se 15 ekipa po principu turnirskih krugova. Naša ekipa u paru je s ekipom KTC iz Križevaca, koju je zapalo domaćinstvo u 1. krugu, a odigran je jučer (u nedjelju) u Gradskoj sportskoj dvorani Ljudevita Modeca.

Protivnici našem paru bio je slavonsko-baranjski par Baranja i Osijek.

Križevci Podravka 4PODRAVKA 4 – BARANJA 23:6 (13:0)

Iako je ta utakmica označila početak nove prvenstvene sezone, kada je za očekivati izvjesnu tremu kod mladih igračica, relativno slabiji protivnik omogućio nam je da igramo slobodno i bez grča u igri. Sam rezultat (pogotovo prvog poluvremena) o tome najbolje govori. Usprkos tome, tražila sam najozbiljniji pristup igri, što su moje djevojčice u potpunosti ispunile. U drugom dijelu utakmice u igru sam uvela sve igračice iz zapisnika, što je vrlo malo utjecalo na končani rezultat.

Križevci Podravka 4PODRAVKA 4 – OSIJEK 20:11 (8:4)

Igračice Osijeka bile su kvalitetnije od prethodnih protivnica, pa je bilo potrebno uložiti još više truda i znanja da se postigne dobar rezultat. Tu smo u samom početku utakmice pokazali određenu brzopletost i nepreciznost u napadu, ali dobrom igrom u obrani kompenzirali smo taj nedostatak i držali rezultat pod kontrolom. Dobra obrana nije bila slučajnost, jer smo upravo na nekoliko zadnjih treninga igri u obrani posvećivali najviše pažnje. Konačni rezultat (+9 golova razlike) čak i nije realan pokazatelj omjera snaga, jer da smo u prvom poluvremenu bili bolji u realizaciji napada, razlika je mogla biti i veća. To nije neskromnost, a kamoli podcjenjivanje suparnika, već želja da svojim igračicama ukažem da se na svakoj utakmici, bez obzira na snagu protivnika treba, treba ići ”do daske” i pokazati glad za pobjedom. I u ovoj utakmici prilika za igru pružena je svim igračicama.

Križevci Podravka 4Ekipa je u obje utakmice nastupila u sastavu (golovi zbrojeni): Sremec, Međurečan 2, Jagustin 4, Dedi 8, Đuranek 7, Smolak 1, Hrupec 1, Švenda, Balaško 4, Galinec, Žganjer 2, Boršćak-Matić , Strugar 5, Sever 9.

Odlukom Uprave kluba i dozvolom HRS-a natjecati ćemo se i u državnoj mlađoj kadetskoj ligi (van konkurencije) u paru s Podravkom 3. Igra s nešto starijim protivnicama, a neopterećeni rezultatima, sigurna sam da će dobro doći mojoj ekipi u stjecanju iskustva. Ta liga počinje 15. listopada krugom u Garešnici.