Pohvale trenerice: nova igračica Lea Franušić // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U nedjelju su u Slavonskom Brodu odigrane utakmice 1. krug 1. HMKRL (1. hrvatska mlađe kadetska rukometna liga), djevojke rođene 2000. i 2001. godine. Odigrane su dvije utakmice s ekipama Broda i Multinorm Cerne. Podravka 1 obje je pobijedila.

UTAKMICA 1. KRUGA 1. HMKRL

PODRAVKA – BROD 39:12 (16:6)

BROD – Sportska dvorana Brod. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivana Njerš i Antonela Pavičić (obje Slavonski Brod). Nadzornik HRS-a: Ivan Kovačević (Štivica).

PODRAVKA: Borac, Krstanović, Vrabec; Delić 3, Kokša 3, Petričević 4, Sikavica 2, Galinec, Popović 4(1), Brkić, Franušić 8, Presek 1, T. Petika 10(3), Šestak 4, Kolar. TRENERICA: Snježana Petika.

BROD: Bajan, Brkić; Sudar, Dragičević, Rubil 3, Štefanović 2, Bunčić 1, Stanić 2, Petrik, Vrdoljak, Safundžić, Pifar 2, Čurić 2. TRENER: Darko Celner.

SEDMERCI: Podravka 4(4), Brod 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka 0, Brod 2 minute (Pifar).

Utakmica dviju neravnopravnih protivnika u kojoj smo tokom cijele utakmice dominirali, stvarali šanse, pucali, zabijali i veliki je broj igračica pored svoga imena upisao pogotke. Osim treće vratarke Krstanović i lijevog krila Kolar sve su djevojke dobile podjednaku minutažu i skoro sve kvalitetno iskoristile svoje vrijeme provedeno na terenu. Izdvojila bih dobru realizaciju lijevih krila Petričević i Sikavice,veliki broj asistencija T. Petike kako za krila tako i za pivote, realizatorski raspoložene Franušić i Popović, brzonoge Šestak i Kokša kontrama su poentirale dobre odbrane kako igračica u polju tako i vratarki, od kojih je Borac bila malo više uvjerljivija, a posebno bih pohvalila nastup naše nove igračice Maje Delić koja je realizirala tri lijepe asistencije Lane Brkić i zabila svoja prva tri gola u službenom natjecanju.

Pohvala trenerice: nova igračica Maja Delić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

MULTINORM CERNA – PODRAVKA 18:27 (10:12)

BROD – Sportska dvorana Brod. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivana Njerš i Antonela Pavičić (obje Slavonski Brod). Nadzornik HRS-a: Ivan Kovačević (Štivica).

MULTINORM CERNA: Godanj; Žalac, Josipović 9(3), Hastentenfel, Kuterovac, Nikolić 2, Tuzlak, Kuskunović 1, Bubalović, Ivkošić 1, Šnajder 2, Stojčić, Sučić 3.TRENER: Antun Pavlović

PODRAVKA: Borac, Krstanović, Vrabec; Delić, Kokša 1, Petričević, Sikavica, Galinec, Popović 1, Brkić 1, Franušić 8, Presek 1, T. Petika 10(3), Šestak 4, Kolar 1. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Multinorm 5(3), Podravka 5(3).

ISKLJUČENJA: Multinorm 2 minute ( Šnajder), Podravka 2 minute (T. Petika).

Utakmicu su počele na golu Krstanović i lijevo krilo Kolar, jedine dvije igračice koje nisu nastupile na prvoj utakmici. U drugu utakmica s Multinorm Cernom igračice Cerne su ušle s više htjenja i volje, obrana nam je na ponekim mjestima stalno pucala, pa je i rezultat toga razlika od samo dva gola na poluvremenu. No, u drugom poluvremenu malo pokretljivija obrana, i u ponekim momentima obrana 5-1 donijele su nam puno presječenih lopti, koje smo kroz kontre pretvorili u pogotke i razlika se penjala iz minute u minutu. I drugu utakmicu realizatorski raspoložene bile su Franušić i pod ”flasterom” T. Petika, uz ponovno kontraški raspoloženu Šestak, a na vratima sigurnu Borac, koja je u drugom poluvremenu zamijenila Krstanović. Svoju priliku da zaigraju dobile su sve igračice osim Galinec, Sikavice i vratarke Vrabec, s obzirom na to da je bio dogovor da svaka vratarka brani jedno poluvrijeme, a zadnje poluvrijeme brani ona vratarka koja se pokaže najboljom.

Nastupila je i druga ekipa, Podravka 2, s igračicama rođenim 2002. i 2003. godine i obje utakmice izgubila, što je nromalno, s obzirom na razliku u godištimna. Brod – Podravka 2 17:10 (7:5), Podravka 2 – Multinorm Cerna 10:29 (4:9).