Selena Milošević // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta igrat će danas, u subotu, u 19,30 sati utakmicu 3. kola 10. Bepova memorijala s mađarskim prvakinjama FTC-om, što će ujedno biti i finalna utakmica turnira, tj. borba za pobjednika Bepova desetog izdanja.

Do toga je došla s dvije pobjede. Najprije je nadjačala Iuventu, a danas prije podne bez teškoća ”riješila” je i ljubljanski Krim Mercator, sudionka Lige prvakinja.

Lana Franković // Foto Ivo Čičin-MašanskerOva je utakmica pokazala da dan prije s Iuventom nije bio samo bljesak, već da dobra igra postaje konstanta. Doduše, vidljiv je umor na nekim igračicama, a ponavlja se pad koncetracije i snage u dijelovima drugog poluvremena. Međutim, opet su indivualne kvalitete prelamale rezultat, jer jao golmanicama kada se raspucaju Selena Milošević i Lana Franković. Sjajna Selena zabila je 10 ”komada”, a nepredvidiva Lana šest.

Kako zabijaju i sve ostale, barem po jedan, a među njima i mlada Tena Petika koja je zabila svoj prvi gol u dresu Podravke Vegete, onda je vraški teško zadržati napad takve ekipe. O obrani bismo mogli porazgovarati, ali ovo su pripreme, ovo je turnir, ovo je svečanost rukometa koju nam koprivničke rukometašice čine još ljepšom.

Polona Barič (23) u napadu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPoslije podne slijedi novi sraz s FTC-om. Na turniru u Budimpešti najbolju igru Podravka Vegeta pružila je baš s FTC-om, koji ozbiljno pristupa susretima s Koprivničankama, sigurno će opet početna sedmorka biti i njihova udarna. Inače, u igri s drugim ekipama FTC si dozvoljava hokejaške izmjene svih za sve. To će biti dobra utakmica, a pobjednik će biti onaj koji ima više snage i koncentracije, koja se kod Podravke Vegete do poslije podne mora poboljšati: radije loptu u aut, nego suparnicama u ruke.
Prije te utakmice u 17,30 za 3. mjesto igraju Krim Mercator i Iuventa Michalovce. Kako je Krim očito još daleko od natjecateljske forme, bit će to zanimljiv ogled s pozitivnog rezultat željnim Slovakinjama.

Ulaz je slobodan.

DRUGA UTAKMICA 2. KOLA 10. BEPOVA MEMORIJALA

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 31:26 (16:11)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Davor i Zoran Lončar (oba Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+1), Kapitanović (8+0), Milenković (-); Nikšić 4, Dežić 3, Šenvald, Krsnik 1, Milošević 10(3), Džono 3, Nemaškalo 3, Petika 1, Dragišić, Vidak (-), Franković 6. TRENER: Goran Mrđen.

KRIM MERCATOR: Stefanišin (4), Marinček (8+1), Pandžić; Jurič, Luković 2, Milanović Litre 4, Mavsar 5(4), Avbelj, Bajramoska 7, Beganović, Omoregie 1, Zulić, Barič 4(4), Obradović 3, Zrimšek. TRENERICA: Marta Bon.

SEDMERCI: Podravka 4(4), Krim 9(8).

ISKLJUČENJA: Podravka 8 minuta (Milošević, Franković, Dežić, Krsnik), Krim 6 minuta (Milanović Litre 2+2, Omoregie).

IGRAČICA UTAKMICE: Selena Milošević (Podravka Vegeta).