Podravka Vegeta - Dunaujvaros // Foto Ivo Čičin-MašanskerPobjedom od 28:17 (13:9) mađarski prvoligaš i pobjednik EHF kupa Dunaújváros osvojio je 11. izdanje memorijalnog turnira u spomen na trenera i utemeljitelja modernog rukometa u Koprivnici i Hrvatskoj Josipa Samaržije Bepa. Zasluženo. Podravka Vegeta je druga, Siófok treći, a Zamet četvrti.

Podravka Vegeta nije imala snage za treću utakmicu u dva dana. To se ogledalo u potpunom gubitku koncentracije, jer da su realizirani ziceri i sedmerci igra bi bila ravnopravnija, iako su i Mađarice dosta toga upropastile. Popustila je obrana i vanjske igračice propucavale su je kako su htjele ili se ”ukazivale” na crti. Kapitanović je obranila puno, ali nije zaustavila ni jedan udarac Mičijević (5) i Hornyak (5), a nije joj ni obrana pomagala.

Idućeg vikenda (subota i nedjelja) Podravka Vegeta sudjeluje na turniru FTC-a u Budimpešti i imat će jače supranike: FTC, Metzingen i slovačku Duslo Šału. Bit će to poslednja proba prije nastupa na LP kvalifikacijama u Norveškoj. Satnica je određena (vidi na: http://www.eurohandball.com/ec/00-01/cl/women/2016-17/round/1/Qualification+Tournaments).

Podravka Vegeta - Dunaujvaros // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 3. KOLA 11. MEMORIJALA JOSIPA SAMARŽIJE BEPA

PODRAVKA VEGETA – DUNAÚJVÁROS 17:28 (9:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: Suci: Dalibor Jurinović (Zadar, Hrvatska) i Marko Mrvica (Biograd na moru, Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (9+1); Zadravec, Dežić 1, Karlovčan, Popović, Krsnik 2, Milošević 1, Džono 2, Nemaškalo 1, I. Mrđen, Horvat, Vidak 4(1), Pavlović, Petika, Gugić 4, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

DUNAÚJVÁROS: Csapó, Pálinkás, Oguntoye (14+2); Azari 2, Takács 1, Szalai 3, Mičijević 5, Vincze 2, Klujber 1, Hornyák 4, Kovács 5, Cifra 2, Molnár 1, Termány, Kárnik 2. TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(1), Dunaújváros 2(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Krsnik, Džono, Vidak), Dunújváros 2 minute (Klujber).

IGRAČICA UTAKMICE: Viktoria Oguntoye (Dunaújváros).