Nikolina Zadravec postiže gol // Foto Ivo Čičin-MašanskerDobru, čvrstu utakmicu odigrale su u petak u večernjem terminu 11. memorijala Josipa Samaržije Bepa domaća Podravka Vegeta i gošće iz Mađarske, Siófok. Nakon što se stanje mijenjalo čas na jednu, čas na drugu stranu, od 40. minute Podravka je došla do prednosti, povremeno je vodila sa 3-4 gola razlike i na kraju pobijedila 25:23 (13:12). Siófok, koji s Dunaújvárosem predstavlja vrh mađarskog rukometa (1. Györ 41 bod, 2. FTC 41, 3. Dunaújváros 31, 4. Siófok 31), pokazao se kao kvalitetna ekipa.

Obje ekipe bile su borbene, pa je na crti vladao pravi mali rat začinjen hrvačkim zahvatima od kojih su neki prolazili nesankcionirani. Na jednoj i drugoj strani na golovima su carevale Ivana Kapitanović kod Podravke Vegete i Melinda Pastrovics kod Siófoka. U početku su golove zabijale Asma (4) i Erdosi, ali kad su Asmu stisnule Debelić i Džono, prestala je ”disati”: obje Mađarice do kraja susreta zabile su samo po jedan gol, oba iz sedmeraca. Milošević je nastavila s usponom forme, Krsnik je pred kraj dva puta solo prodorima održavala razliku u golovima, a nove igračice Podravke Vegete Zadravec i Gugić dale su svaka po četiri gola, što je važno za njihovo samopouzdanje. Još malo više pažnje i hrabrosti u realizaciji i bit će bolje. Nemaškalo je bila neumoljiva u sedmercima (2), dala je i tri gola iz igre, ali će noćas sanjati golmanicu Pastrovics i obranjene zicere. Vidak vuče probleme s ramenom, Dežić s nogom, a Jukić te šest kadekinja i juniorki nije ni ulazilo u igru. Mrđen je dobio utakmicu s devet igračica.

Gledatelja za ljetne pojmove – lijepi broj, a ozračje su dopunili mađarski navijači Za ovu utakmicu proradila je klima, pa se lakše disalo.

Podravkina obrana // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 1. KOLA 11. MEMORIJALA JOSIPA SAMARŽIJE BEPA

PODRAVKA VEGETA – SIÓFOK 25:23 (13:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 250. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (12+1); Zadravec 4, Dežić, Karlovčan, Popović, Krsnik 2, Milošević 5, Džono 2, Nemaškalo 5(2), I. Mrđen, Horvat, Vidak 3, Pavlović, Petika, Gugić 4, Debelić. TRENER: Goran Mrđen.

SIOFOK: Gercso, Pastrovics (13+0); Hamburger, Triscsuk 2, Asma 5(1), M. Agbaba 4, Deaki, Nemeth, Süch 3, Erdosi 5(1), Mihalyi 1, Farkas 1, Ferenczy 2, J. Agbaba, Malati. TRENER: Roland Horvath.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Siofok 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Milošević 2+2, Džono, Gugić), Siofok 4 minute (Asma, Mihalyi).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).

Poredak nakon 1. kola: 1. Dunaújvaros 2, 2. Podravka Vegeta 2, 3. Siófok 0, 4. Zamet 0.

Raspored za subotu

9,30 Dunaújváros – Siófok
11,00 Podravka Vegeta – Zamet
17,30 Siófok – Zamet
19,30 Podravka Vegeta – Dunaújváros