Podravka-Vegeta-Zamet-1Hrvatski derbi na 11. memorijalu Josipa Samaržije Bepa pripao je Podravki Vegeti. Zamet nije još u toj snazi da može parirati sve boljim Podravkinim igračicama. No, premoć je objektivno bila takva da je trener Mrđen dao prigodu svim igračicama sa spiska da zaigraju na Bepovu turniru. Konačni rezultat pokazuje da dileme nije bilo: pobjeda Koprivničanki s 32:21 (15:9).

Vrlo teško je izdvajati najbolje pojedinke, ali vidljivo je da Vidak napreduje uprskos ozljedi, kao i Dežić i Krsnik, iako još – to nije to. Milošević se potvrdila i u ovoj utakmici, Kapitanović uopće ne oscilira, brani dobro. Ovoga puta veliki obol u rezultatskoj razlici dale su dvije kružne napadačice i stupovi obrane Debelić i Džono – svaka je zabila po četiri gola.

Podravka-Vegeta-Zamet-2Kod Zameta istaknula se naše gore list Plahinek s 8(3) golova. Zamet je od 21 gola devet postigao iz sedmeraca, 12 iz igre. Prošle sezone njegov jaki oslonac, Mičijević, sada je u Zovkovoj Dunaújvárosi, a Zamet će u ovoj sezoni nositi borbenost i brzina.

Danas (subota, 27. kolovoza) u 17,30 Zamet i Siófok igraju teoretski i praktički za 3. mjesto, a Podravka Vegeta i Dunaújváros za pobjednika turnira u 19,30 sati. Zasad je poredak: 1. Dunaújváros 4 (+14), 2. Podravka Vegeta 4 (+13), 3. Siőfok 0 (-11), 4. Zamet 0 (-14). Iz ovoga je vidljivo da je Podravki Vegeti za osvajanje turnira potrebna pobjeda, Mađaricam je, pak, dovoljan i neriješen rezultat. Isti je slučaj u utakmici Siófok – Zamet, gdje je Mađaricama dovoljan i neriješeni rezultat za osvajanje 3. mjesta, Zametu ”igra” samo pobjeda.

Dođite u dvoranu i provjerite kako će biti.

Podravka-Vegeta-Zamet-3UTAKMICA 2. KOLA 11. MEMORIJALA JOSIP SAMARŽIJA BEPO

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 32:21 (15:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (obojica Zagreb, Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+1), Kapitanović (7+0); Zadravec, Dežić 4(1), Karlovčan. Popović 1, Krsnik 1, Milošević 3, Džono 4, Nemaškalo 3(1), I. Mrđen 1, Horvat, Vidak 5(2), Pavlović 1, Petika 2, Gugić 3(1), Debelić 4. TRENER: Goran Mrđen.

ZAMET: Strukar (6+0), Toskić, Lopac-Škrinjar (4+0); Paurević 1, Plahinek 8(3), Martinović, Židek 2, Miočinović 3(1), Tabar 2, Milosavljević, Toto, Jelenović 1, Bukvić 2(2), Visković 2(2), Brkljača, Troskot, Dobtić,. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Zamet 9(8).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta4 minute (Pavlović, Petika), Zamet 2 minute (Brkljača).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).