Logo Festival rukometaU Umagu se održava Festival rukometa u sklopu koje se igraju završnice kupa za muške i ženske, završnica muškog kadetskog prvenstva i završnica prvenstva mlađih kadetkinja. Podravkine mlađe kadetkinje već nastupaju od ponedjeljka, a završit će u četvrtak, a Podravka Vegeta polufinalnu utakmicu s riječkim Zametom igrat će tog istog četvrtka (11. svibnja) s početkom u 17 sati.

Drugi polufinalni par Trešnjevka – Dugo Selo 55 tražit će u međusobnom susretu prolazak u finale istoga dana u utakmici koja počinja u 19 sati. Poražene će u petak 12. svibnja u 15 sati igrati za plasman na 3. mjesto, a pobjednice u subotu u 16,30 (TV prijenos) igrati za naslov osvajačica kupa.

Put do polufinala Podravki Vegeti nije bio lagan. jer se u četvrtzavršnici trebalo igrati s glavnim konkurentom, Lokomotivom. Finale prije finala, reklo bi se. Međutim, Koprivničanke su bez problema riješile utakmicu u Zagrebu pobjedom od 22:20 i tako krenule u obranu naslova pobjednika Kupa i otvorenih vrata za osvajanje vrijednog trofeja 22. puta. U 1/8 završnice Podravka Vegeta imala je laganijeg suparnika, Dalmatinku iz Ploča, koju je pobijedila s 36:12.

U Umagu će se održati i seminar Udruge hrvatskih rukometnih sudaca i 41. središnji seminar trenera HRS-a na kojem će biti i šest rukometnih srtučnjaka iz RK Podravke s.d.d. To su Goran Mrđen, Goran Trajkovski, Snježana Petika, Đurđica Zečević, Nenad Smiljanec i Filip Turk.