S utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta priključila se Lokomotivi, Zametu i Umagu kao četvrta ekipa završnice rukometnog kupa. U srijedu navečer pobijedila je u Sesvetama domaće Sesvete Agroproteinku s 26:31 (10:15).

U 53. minuti bilo je 20:30, a ubacivanje mladih snaga smanjilo je vodstvo gošći, jer u pet minuta cure nisu napravile – ništa, s Kapitanović u 10 minuta nije obranila ni jednu loptu.

To je, međutim, nevažno, jer se na ovoj utakmici samo tražio rezultat i on je postignut.

Početak je bio li-la. Sesvete su se nakon 0:4 pribrale i u 10. minuti bilo je 7:7. Do kraja poluvremena bilo je pet razlike za Podravku Vegetu, dovoljno za miran nastavak. U početku je domaća golmanica Gabrijela Bešen obranila dva semderca i nekoliko zicera, a tako je nastavila i tokom cijele utakmice i skupila ukupno 19 obrana.

Mirjana Milenković je imala 13 obrana. Što se napadačkog dijela Podravke tiče, Jelena Žiković je bila ubojita (6), a uz to i sjajna asistentica, osobito za Džono, koja je postigla 6 golova s mjesta kružne napdačice. Ostale su pridonijele, ali osim promašenih hzicera na dušu im ide i pet stativa i četiri promašena sedmerca.

No, rekosmo, važan je rezultat, a ostalo je tjedan dana da se sitnice uoče i poprave, jer gostovanje u Zelini bit će ozbiljno i vjerojatno konačno rješenja dilema oko prvenstva.

UTAKMICA ČETVRTZAVRŠNICE KUPA ZA ŽENE

SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 26:31 (10:15)

SESVETE – Sportska dvorana gimnazije. Gledatelja: 100. Suci: Siniša Bošnjak i Željko Herceg (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Vladimir Sokol (Varaždin).

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (-), G. Bešen (16+3); Miletić 2, Karaula 1, Jakara, Pa. Stopić 2, Blažević 4, Pe. Stopić 4, Vlajsović 1, Petrušić 4, Milosavljević 5(1), Anđelić, Bezjak 3, Peraica. TRENER: Nikola Škorić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (0+0), Milenković (11+2); Čović 3, Nikšić 3, S. Šenvald 2(1), Živković 6, Džono 6, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 4(1), Oremović, Maljak, Elez 4. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 3(1), Podravka Vegeta 6(2).

ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 6 minuta (Miletić, Petrušić, Bezjak), Podravka Vegeta 10 minuta (Živković 2+2, S. Šenvald, Džono, Nemaškalo po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).