NikolinaTvorić (3) - 7 golova; u pozadini Matea Mikolčić (2) u kup utakmici sa Sesvetama // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaPodravka Lino u 15. kolu 2. HRL sjever u subotu je u Koprivnici visoko porazila susjede iz Čakovca, Zrinski, s 25:15 (11:10).

Uspješno ali vrlo teško, iako to krajnji  rezultat ne pokazuje, Podravka Lino prošla je i 15. kolo lige, u kojem su na svom terenu ugostile ekipu Zrinskog iz Čakovca. Kao i u dosadašnjim susretima ovih dviju ekipa,  najveći dio posla odrađivale su obrane.

Bila su to dva potpuno različita načina igre. Podravka Lino brzom tranzicijom i  aktivnim napadom stvarala je prilgode, a time i dosta griješila, a s druge strane Zrinski, koji dugo, a mnogo puta i predugo i strpljivo, gradi napad i kažnjava svaku grešku nestrpljive protivničke obrane.

Iako nemamo taj podatak, jer se niti ne vodi statistički, strkao se dojam da je ekipa Podravke Lino više od dvije trećine utakmice bila u fazi obrane, u kojoj je napravila ukupno 48 prekršaja.

Utakmica je imala čudan tijek, posebno u prvom dijelu, iako je Lino bio u vodstvu tijekom cijelog susreta. Linic e su odlično otvorile utakmicu, kojoj su u 8. minuti vodile 4:0 i imaju još nekoliko promašenih zicera. Kvalitetnom obranom nisu dozvoljavaju Zrinskom slobodan šut, pa su gošće na svoj prvi pogodak čekale sve do 11. minute. Prevelika želja da osiguraju što veću prednost, dovodi  Linice do nekoliko vezanih promašaja i s dva igrača manje, zbog isključena, nisu se mogle suprostaviti gošćama, koje su smanjivale razliku, i na poluvrijeme su otišle samo s jednim golom minusa, 11:10.

Pod pritiskom rezultata i promašenih prilika, drugi dio počeo je još nervoznije, pa se punih osam minuta igralo bez gola. Linice su prve zabile za 12:10. U 45. minuti rezultat je 17:13 za Podravku Lino, a do kraja susreta gošće postižu još samo dva pogotka, dok Linicama to uspijeva osam puta. Krajnji je ishod +10 (25:15), a zanimljivo je da je Zrinski u drugom dijelu utakmice postigao ukupno tek pet pogodaka, od toga dva sa sedam metara.

– Uvažavajući  ekipu Zrinskog, njihovu kvalitetu i plasman na tablici, znali smo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Bili smo nestrpljivi i teško smo se prilagođavali njihovom načinu igre dugog napada, i gotovo uvijek kada igramo s njima, imamo ozbiljnih problema. I danas je tako bilo, posebno u prvom dijelu utakmice, dok smo u drugom popravili realizaciju i još kvalitetnije odigrali obranu, što nam je u konačnici i donijelo visoku i zasluženu pobjedu – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

UTAKMICA 15. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – ZRINSKI 25:15 (11:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (obojica iz Vrpolja). Nadzornik HRS-a Miodrag Peković (Varaždin).

PODRAVKA LINO: Krmpotić(7+0), Kapitanović 13*1); Mikolčić 1, Tvorić 7(2), Slivar 1, Pejak, S. Šenvald 2, Bogdanović, Božić 1, L. Kalaus 3, D. Kalaus 3, Dušak 1, M. Oremović, Maljak 5, A. Oremović 1, Široki. TRENER: Branko Krajačić.

ZRINSKI: Markanović, Ivačić; Kristofić, P. Posavec 7(3), Laptoš 1, Makar 1, Vrbančić 1, S. Posavec 2, Zadravec 1, W. Horvat, T. Horvat, Resman 1, L. Posavec, Lržina, Trstenjak 1. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka Lino 3(2), Zrinski 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (S. Šenvald 2+2, A. Oremović 2), Zrinski 4 minute (S. Posavec, Resman).