TRENERI SURADNICI // Izvještava trenerica Podravke Lino Snježana Petika

Prošlogodišnja slika s Ježeva kupa // Foto ArhivaU organizaciji Ženskog rukometnog kluba Dubica ovog vikenda se održao 5. Međunarodni rukometni turnir Ježev kup 2014. Zbog zauzetosti dubičke Sportske dvorane turnir se u subotu igrao u Novskoj, a nastavljen u nedjelju u Sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici. Na ovogodišnjem turniru za 1998. godište i mlađe, sudjelovale su ekipe iz Slovenije Krim i Alen Mihalj, iz Crne Gore Budućnost i Levalea, iz Hrvatske Podravka i Sesvete, te dvije ekipe iz Republike Srpske, Dubica i selekcija Republike Srpske.

Na jakom međunarodnom turniru nastupili smo više nego uspješno. Osvojili smo prvo mjesto i tako potvrdili da i dalje imamo kvalitetu i kontinuitet rada. Turnir na koji smo otputovali oslabljeni i s malim brojem treninga (zbog problema s poplavljenom gimnazijskom dvoranom), ali turnir koji je pokazao po tko zna koji put da kada ekipa ima karakter, ciljeve i želje niti činjenica da iz prve postave nedostaju dvije ključne igračice (Papac i Alvir), ne može nas zaustaviti da budemo najbolji. Naša ekipa broji 16 iskoristivih igračica koje su dokazale da mogu kvalitetno zamijeniti u svakom trenutku izostanak bilo koje igračice.

Srce naše ekipe kuca zajedno, motiva uvijek imamo, želja da budemo najbolji prisutna je u svakoj utakmici bez obzira u kojem sastavu istrčimo na parket.

Do finala došli smo pobijedivši redom ekipe DRŠ Alen Mihalj (28:13), domaću ekipu ŽRK Dubica (29:16) i ekipu RK Levalea 2010 (20:11), i kao prvoplasirana ekipa u grupi ušli u polufinale u kojem nas je s druge strane čekala visoka i fizički superiornija ekipa RK Budučnosti.
Odličnom igrom u obrani, s odličnom Šafar na golu, stvarali smo kontre i polukontre i na taj način anulirali njihovu fizičku superiornost. Rezultat na kraju utakmice je bio više nego iznenađujući i neočekivan, 25:16 i prve finalistice su dobivene.

A druge finalistice? Pa tko drugi, nego ekipa Sesveta, ekipa koju naprosto ne možemo izbjeći sudjelovali na bilo kojem natjecanju. Sudbinski smo povezani.

Finalnu utakmicu otvarili smo opet dobrom igrom u obrani i u napadu, istina s malo lošijom realizacijom, ali promašaje smo pokrivali dobrom igrom u obrani. I sve smo držali pod kontrolom do završnice utakmice i vodstva od 5-6 razlike kada smo se opustili misleći da su se protivnice predale, a utakmica dobivena. Tada na scenu stupa njihova vratarka Bešen, koja s nekoliko obranjenih zicera, uz naših nekoliko pogođenih stativa i bačenih lopti u ”bunar”, ekipu Sesveta vraća u život i daje im priliku za pobjedu. Utakmica je ipak završila neriješenim rezultatom 19:19.

Na redu je izvođenje sedmeraca. A iz svih utakmica koje smo morali rješavati sedmercima, kao pobjednice smo izašli mi. Petika, Mrđen i Hmelina pogađaju, Šafar brani sedmerac i tradicija se nastavlja, pobjednik turnira je riješen.

Vanjska linija igračica Hmelina i Petika na čelu s Ivonom Mrđen obavila je vrhunski posao. Zabijale su, asistirale pivotima, krilima, razigravale jedna drugu i u obrani držale sve konce, a kada se koja od njih umorila, Ljubić je svojom lucidnošću i brzinom probijala obranu i zabijala, Karlovčan je bila nerješiva enigma za obrane i vratare sa širokim repertoarom šuta, nemilosrdno je zabijala, u obrani kao prednji stvarala pomutnju u protivničkom napadu, kada se umorila Horvat je nastavljala tamo gdje je Korina stala. Pavlović malo manje uvjerljiva (opravdano) zbog bolesti je izbivala s terena i nije još u najboljem izdanju, Šaško i Mikulčić zamijenile su kada je trebalo, Mikulčić i zabila dva vrlo lijepa gola (u zapisniku ih nema evidentiranih), ali ja pamtim. Pivoti su se nadopunjavali, L. Šenvald svakom utakmicom sve bolja, u Franjkić i Benotić ima dostojne zamjene. Vratarka Šafar ponovno je oduševila rukometne djelatnike koji su imali samo pohvale za njeno branjenje i uz Bešen bila glavna kandidatkinja za najbolju, odlučivale su nijanse. Prehlađena Kosnica mijenjala je kada je trebalo, ali nos je neumoljivo curio.

RK Podravka nastupala je u sljedećem sastavu: Šafar, Kosnica; Ljubić 11, Karlovčan 19, Šaško, Franjkić 2, Benotić 2, L. Šenvald 7, Hmelina 12, Horvat 6, Petika 19, Pavlović 14, Mikulčić, Mrđen 30.

Poredak na kraju 1. RK Podravka, 2. RK Sesvete, 3. RK Budučnost.
Ivona Mrđen proglašena je najboljom igračicom turnira, a ujedno je bila i najbolji strijelac sa 30 zabijenih golova.
Lucija Bešen proglašena je najboljom vratarkom turnira, a igračica Brnović najbolja je obrambena igračica.

Glavna odlika popularnog rukometnog turnira Ježev kup – Kozarska Dubica je, osim uzbudljivog i kvalitetnog rukometa, i odlična organizacija pod palicom braće Vladimira i Borisa Suvajca, trenera koji žive rukomet 24 sata. Vjerujem da su ljubitelji rukometa u Kozarskoj Dubici, posebice oni koji intenzivnije prate mlađe kategorije, svakako došli na svoje, i da su uživali. Nadam se da smo i mi svojom prezentacijom potpomogli da uživaju u ovom vrhunskom rukometnom događaju koji ima sportske prijatelje koji se svake godine zadovoljno vračaju.

Bravo, vidimo se dogodine.