Podravka 4 mala copy

Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) su u subotu 8. prosinca 2018. u dvorani 3 Doma sportova u Zagrebu odigrale zaostali prvi krug MŽL s djevojčicama Lokomotive 1 i 2.

U prvu utakmicu na turniru s ekipom Lokomotive 1, naše djevojčice su ušle s puno respekta prema protivnicama te od samog početka puno griješe. Netočna dodavanja, prijestupi prilikom kojih su postignuti golovi, nerealizirani šutovi prema golu te igra u obrani bez agresivnosti su pridonijeli da iskusnije igračice Lokomotive 1 već u šestoj minuti vode sa 6 : 4, a u devetoj minuti svoju prednost povećavaju na 8 : 5. Nakon time out – a u 9. minuti, djevojčice iz Koprivnice se bude i postižu tri gola u nizu te u četrnaestoj minuti dolaze u vodstvo s 9 : 8. Domaće igračice ne dozvoljavaju preokret te je u šesnaestoj minuti rezultat 10 : 10, da bi do kraja poluvremena djevojčice Lokomotive iz dva sedmerca sa isključenjima naših igračica došle u prednost od dva gola rezultatom 12 : 10. U drugom poluvremenu djevojčice iz Zagreba održavaju prednost od dva do tri gola razlike i pobjeđuju konačnim rezultatom 22 : 19 – priopćio je trener Nenad Smiljanec detalje prve odigrane utakmice. 

Drugu utakmicu djevojčice Podravke su odigrale s Lokomotivom 2, a započele su ju djevojčice Podravke koje imaju manju minutažu tijekom prvenstva jer ekipu Lokomotive 2 čine djevojčice mlađeg godišta uz tek nekoliko djevojčica 2006. godišta. Početak utakmice je također pun tehničkih pogrešaka. No, bez obzira na njih, na poluvrijeme se odlazi s prednošću 11 : 7. U drugom poluvremenu Koprivničanke se i dalje ne snalaze te su domaće djevojčice zaprijetile iznenađenjem jer u trideset i drugoj minuti dolaze na gol zaostatka 14 : 15. Tada u igru ulaze iskusnije djevojčice Podravke, postavljaju stvari na svoje mjesto i pobjeđuju 24 : 16priopćio je za klupske stranice trener Nenad Smiljanec. 

– Bez obzira na slabu prezentaciju igre i nezadovoljstvo koje se javlja porazom, bilo od boljeg ili lošijeg protivnika, veseli činjenica da se i uz lošu igru moglo parirati državnim prvakinjama, što je pokazatelj da djevojčice Podravke napreduju – zaključio je trener Smiljanec.