TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Hannah Vuljak // Foto Ivo Čičin-MašanskerSubota je za igračice Podravke Lino bila vrlo radna. U istome danu odigrale su tri utakmice u dva različita ranga natjecanja, pa smo morali rasporediti igračice kako niti jedna ne bi morala igrati i ujutro i popodne. Ujutro smo odigrali 2. krug 1. HMKRL u kojem smo se sastali s dvjema ekipama koje se natječu izvan konkurencije i to ekipe Podravka 2 i Dubica iz Kozarske Dubice.

Lora-Ružić // Foto Ivo Čičin-MašanskerObje utakmice poslužile su nam kako bi priliku da zaigraju dobile sve igračice koje su imale znatno manju minutažu do sada. Pa su se tako, uz standardne Šestak i Franušić, vrlo dobro snašle Brkić i Kokša. U prvoj utakmici s Podravkom 2 (igračice rođene 2002 i mlađe) u prvom poluvremenu vjerojatno je u glavama igračica prevladalo razmišljanje ”lako ćemo”, pa su nam mlade i poletne protivnice u tom poluvremenu ravnopravno parirale i ono je završilo 11:11. Nakon stimulativnog razgovora na poluvremenu stvari su dovedene u normalu pa smo tako u drugom poluvremenu primili samo četiri gola i završili utakmicu rezultatom 15:25.U postizanju pogodaka prednjačila je Viktorija Šestak uz vrlo dobru pratnju Lane Brkić i Klare Kokše.

U natjecanju mlađih kadetkinja uvodna utakmica bila je izumeđu Dubice i Podravke 2. Pobijedile su gošće 24:9 (10:3). Sastav Podravke 2: Zagrajski, Ranilović, Vuljak 1, Ružić 1(1), Vrabelj 2, Sermek, Baltić, Kusak 2, Jurić, Pavić 1(1), Strahija 2, Paleka. TRENER: Goran Rihtarić.

Napad Podravke 2 // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 2. KRUGA 1. HMKRL

PODRAVKA 2 – PODRAVKA 1 15:25 (11:11)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Gledatelja: 50. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PODRAVKA 2: Zagrajski 2, Ranilović, Vuljak 2, Ružić 2(1), Jurendić 1, Vrabelj 2, Sermek, Kusak 1, Lončarić, Pavić 2(1), Strahija 3, Žarić 2, Ruđic, Košuta, Bošnjak, Nemec. TRENER: Goran Rihtarić

PODRAVKA 1: Krstanović, Vrabec; Delić 1, Kokša 3, Galinec 1, Brkić 7, Franušić 2, Presek , Šestak 11, Kolar, Bogdan, Hudoletnjak. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Podravka II 2(2), Podravka I 0.

ISKLJUČENJA: Podravka II 0, Podravka I 4 minute (Brkić, Kolar).

U drugoj utakmici s Dubicom protivnice su doputovale samo s osam igračica i jedina zamjena im je bila na vratarskoj poziciji, tako da pobjeda nije bila u pitanju. Ponovno smo kontrama slomili protivnice i ponovno je u tome prednjačila Viktorija Šestak s 10 postignutih golova uz ujednačenu pratnju Kokše, Brkić i Franušić s po četiri postignuta pogotka.

Mlađe kadtekinje Podravka 2 // Foto Ivo Čičin-Mašansker

PODRAVKA 1 – DUBICA 25:19 (13:6)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Gledatelja: 50. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PODRAVKA 1: Krstanović, Vrabec; Delić, Kokša 4, Galinec, Brkić 4, Franušić 4, Presek, Šestak 10, Kolar 3, Bogdan, Hudoletnjak. TRENERICA: Snježana Petika.

DUBICA: Đenadija, Čurić 3, Ilić 10(1), Tepić, Majkić 5(2), Majstorović, Slijepčević, Pejaković 1. TRENER: Vladimir Suvajac.

SEDMERCI: Podravka I 0) Dubica 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka I 6 minuta ( Brkić, Franušić, Šestak), Dubica 0.

Dubica - Podravka-2 // Foto Ivo Čičin-Mašansker

2. HRL SJEVER // Virovitičanke jače

 

U popodnevnim satima čekala nas je utakmica 4. kola 2. HRL sjever koju smo odigrali u gostima s ekipom TVIN Virovitica, koje su slavile rezultatom 30:25, poluvrijeme 13:12.

Kad na jednoj utakmici promašite 12 stopostotnih šansi i to samo sedam u zadnjih desetak minuta utakmice, teško je za očekivati kako bismo mogli svladati ekipu koja je sastavljena od nekoliko iskusnih i nekoliko mlađih igračica. Tokom cijele utakmice vodili smo veliku borbu s domaćom pivotmenkom Miklić, koja nam je zadavala velike probleme igrom u napadu, gdje zbog njenog načina igre često nismo stizali spojiti prostor između dvije igračice u koji su u pravilu propadale domaće igračice i postizale golove ili iznuđivale sedmerce. A kada bi i uspjeli nekako zatvoriti prostor zaboravljali bi izaći na igračice koje bi se tako digle i pucale s distance.

Mlađe kadetkinje Podravka 1 // Foto Ivo Čičin-MašanskerNapad je u prvom poluvremenu izgledao dosta dobro, ali ipak uz premali broj opasnih igračica kako bismo uspjeli zabiti više od 12 golova. Drugo poluvrijeme je odmah u startu donijelo dva promašaja s krila, pa flaster na našoj igračici, pa onda malo izgubljenosti u napadu igračica kojima se to ne bi trebalo događati, a kada smo najzad uspjeli posložili redove i malo izmijenjali igračice, umjesto da te svježe i odmorene igračice povuku, one su, nažalost, prednjačile u promašajima.
Jedino što je vrijedno spomena je to da je odlično utakmicu odigrala Tena Petika, uz vrlo dobru pratnju (ali samo u prvom poluvremenu) Klare Petričević. Ivona Mrđen je na momente vrlo dobro vodila i razigravala u napadu, golmanica Iva Šafar imala je raspon obrana od odličnih do primljenih golova koje ona u pravilu ne bi smjela primati. Sve ostalo od obrane do realizacije prigoda u napadu je čisti horor.

Moram napomenuti da smo nastupali bez Franušić koja je odigrala dvije jutarnje utakmice i ostala na treningu prve ekipe, kako bi dobila priliku da zaigra i Lara Pavlović, i dvije standardne igračice iz prve sedmorke, lijevog krila Magdalene Horvat i pivotmenke Leonarde Šenvald, s kojim vjerujem da bi bila sasvim druga priča, jer mlade Petričević, Sikavica i Popović moraju još puno trenirati i skupljati iskustva kako bi ih mogle dostojno zamijeniti. Tea Hmelina i Nina Alvir imale su nešto skromniju minutažu, Hmelinu smo bili prisiljeni koristiti na lijevom krilu s kojega je i postigla svoj jedini pogodak, a Nina Alvir je, bez obzira što nije postigla niti jedan pogodak, imala veliki broj asistencija za desna krila koje nažalost Pavlović i Mikulčić nisu iskoristile i pretvorile u pogotke.

Od domaćih igračica velike probleme nam je, uz već spomenutu pivotmenku Miklić, stvarala Kristiana Zečević i u drugom poluvremenu probuđena Josipa Kaselj, kao i rezervna vratarka Devald.

UTAKMICA 4. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

TVIN VIROVITICA – PODRAVKA LINO 30:25 (13:12)

VIROVITICA – Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 300. Sutkinje: Lea Kovač i Anamarija Ogrizović (obje iz Osijeka). Nadzornik HRS-a: Jozo Sušilović (Garešnica).

TVIN VIROVITICA: Devald, Blažević, Biuk; Deskar, Jezerčić, M. Bijuk 2, Kaselj 7(1), Majstorović 2, Špiranec 2, Hudoletnjak 5, Stjepanović, Poljanac, Zečević 10(4), Gotal, Oštrić, Miklić 2. TRENERICA: Zdenka Premužić.

PODRAVKA LINO: Šafar, Borac; Popović 1, Franjkić 1, Petričević 3, Hmelina 1, T. Petika 13(3), Alvir, Papac 1, Pavlović 2, Mikulčić, Sikavica, Mrđen 3, Šestak. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: TVIN Virovitica 5(5), Podravka Lino 4(3).

ISKLJUČENJA: TVIN Virovitica 12 minuta (Zečević, Špiranec 2×2, Hudoletnjak 3×2 diskv.), Podravka Lino 12 minuta (Alvir, Hmelina, Papac, Pavlović, Popović 2×2).Mlađe kadetkinje Podravka 1 // Foto Ivo Čičin-Mašansker