Podravka 2 - Lino Zelina  // Foto Ljerka VreskU utakmici 16. kola 2. HRL za žene Podravka 2 Lino priredila je ugodno iznenađenje: pobijedila je u Koprivnici vodeću ekipu prvenstva i kandidata za ulazak u 1. HRL Zelinu. Iako je igra bila ravnopravna i Zelina većim dijelom utakmice vodila, mlade Koprivničanke u finišu su pobijedile s 27:23 (14:15). U odsutnosti trenera Filipa Turka (sa školskom futsal reprezentacijom u Izraelu) Linice je vodila Snježana Petika.

Prije utakmice rekla sam djevojkama da me ne zanima ništa drugo nego pobjeda, nikakva izgubljena utakmica. Znala sam da možemo pobijediti, jer naš ritam Zelina ne može pratiti – rekla je Petika.

Linice su lošije počele. Zelina je vodila (4:8, 6:10, 7:11, 14:17, , sve do 22:23. Lino je u tom dijelu propustio realizirati zicere.

– Dok je sve ”sjelo” mi smo pogađali, ali i nametnuli smo visoki tempo igre i sve igračice su proigrale i na kraju smo napravile seriju od 4-0 i osigurale pobjedu.

U 45. minuti nakon što je zabila sedam golova ozlijedila se Tena Petika. Stala je na nogu suparnice i iskrenula zglob. No, sve ostale igračice zdušno su se borile predvođene s Franušić i Popović i pridonijele lijepoj pobjedi.

Prvenstvo se prekida radi okupljanja juniorske reprezentacije u kojoj su i Podravkine igračice Ećimović, Karlovčan, Mrđen, i Franušić, a u pričuvi Horvat, Petika i Popović.

Podravka 2 Lino Zelina // Foto Ljerka VreskUTAKMICA 16. KOLA 2. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA 2 LINO – ZELINA 27:23 (14:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Marko Duspara i Hrvoje Roglić (oba Velika Gorica). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

PODRAVKA 2 LINO: Borac, Vrabec; Presek, Vuljak, Popović 7(3), Sikavica 1, Brkić 1, Petričević, Franušić 10, T. Petika 7(2), Domijan 1, Beljak, Kokša, Strahija, Paleka. TRENERICA: Snježana Petika.

ZELINA: Antolić, Bagavac; Mrazović 4, Kranjac 5, Čosić 1, Puhelek, Banovec, Madžarac 7(2), Feletar, Crnoja, Tomljanović, Gojko, Žeželj 2, Nemčić 3(3), Vučić 1. TRENERICA: Anita Dananin.

SEDMERCI: Podravka 2 Lino 5(5), Zelina 7(4).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 Lino 6 minuta (Popović, Brkić, Franušić), Zelina 8 minuta (Čosić 2+2, Kranjec, Nemčić).