Podravka Lino 2016 17Podravka Lino u prvom nastupu u 2. HRL sjever u novoj sezoni izgubila je u Vukovaru od istoimene ekipe 24:28 (15:17).

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Očekivano teška utakmica u kojoj smo se potajno nadali da možda možemo uzeti bodove u Vukovaru. No, nismo imalo baš previše izgleda protiv vrlo kvalitetne i iskusne ekipe koja se na kvalitetu od prošle sezone u ovoj još dodatno pojačala s nekoliko iskusnih i kvalitetnih igračica.

Dok smo mi uz već poznatu činjenicu da smo oslabljeni u odnosu na prošlu godinu odlaskom nekoliko igračica, koje će, kako se i u ovoj utakmici pokazalo, biti teško tako brzo nadoknaditi, bili dodatno oslabljeni izostankom zbog ozljeda Hmeline, Popović i već duže vrijeme odsutne druge vratarke Vrabec, kao i povratkom u igru još uvijek nedovoljno oporavljene Franušić. Pivota nam je silom prilika morala igrati krilna igračica, neke igračice nisu imale pravo na odmor i zamjenu, jer naprosto nemamo brojčano sposobnih igračica da kvalitetno odigraju u napadu, a pogotovo u obrani.

Obrana nam je bila vrlo porozna i u pravilu je pucala u većini slučaja na istom mjestu, svi udarci izvana domaćih igračica upućenih prema našim vratima završavali su u mreži, u napadu totalna dekoncentracija kod udaraca koji i nisu bilo toliko nerezonski koliko totalno neprecizni, poglavito u drugom poluvremenu kada nas je pomalo stizao umor. Pokušavali smo malo osvježiti napad uvođenjem zamjene, no nismo baš dobivali neku korist od toga, pa sam bila prisiljena u pravilu vrlo brzo vraćati nedovoljno oporavljene igračice u igru.

Ukratko, liga će ove godine biti jača nego što je bila prošle, koliko imam informacija dosta ekipa je vratilo svoje igračice ili iz ”mirovine” ili su se dodatno pojačale dovođenjem igračica iz okolnih klubova. Naše ambicije, i mene kao trenericu je da se što bolje posložimo u igri s igračicama s kojim trenutno raspolažemo, da igramo maksimalno angažirano, odgovorno, da svi zajedno izvučemo maksimum iz sebe, te time budemo što bolje plasirani, a da uz sve to uživamo u igri i svojem trudu, i pokušamo da kroz ovu ligu dobijemo što više igračica za budućnost.

Imamo najmlađu ekipu u ligi, nedostatak iskustva nadoknađivati ćemo borbenošću. Za mlade igračice utakmice protiv mnogo iskusnijih rukometašica i te kako su značajne, jer samo tako možemo napredovati, ali isto tako nitko nema pravo očekivati od nas i da pobjeđujemo. Jako me srdi ”dobronamjerno” čuđenje kako to da nismo uspjeli pobijedili u Vukovaru. Pa neka svi takvi pokušaju igrati 2. ligu samo sa svojim kadrom koji su stvorili i s prosjekom od 16,1 godina, i onda možemo diskutirati o tome tko će koga pobijediti.

I na kraju mogu samo reći da se veselim novoj sezoni koja će biti jača i zahtjevnija od prošle, jer se kvaliteta u 2. HRL sjever osjetno podigla, što je jako dobro za nas. Želim svim mojim igračicama što manje ozljeda i barem malo sreće, svjesna sam da će nam u ovoj sezoni sve utakmice biti teške i neizvjesne, ali sigurna sam da ćemo napraviti sve da budemo što bolje plasirani na kraju sezone.

UTAKMICA 1. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

ŽRK VUKOVAR – PODRAVKA LINO 28:24 (17:15)

VUKOVAR – Dvorana Borovo naselje. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Majcen i Matej Pavlović (obojica Varaždin). Nadzornik: Miodrag Peković (Varaždin )

ŽRK VUKOVAR: Vukas, Brkić, Vaštag; Damjanović 1(1), Bojčić 2(1), Žužić 1, Šterc 1, Dević 2, Granat 4, Ostojić, Miškić 8(3), Trbojević 6, Dragojević 3.TRENER: Ivica Lassinger.

PODRAVKA LINO: Borac; Sikavica, Franjkić 1, Brkić 1, Delić 2, Petričević 1, Franušić 5, Horvat 4, T. Petika 6(2), Alvir, Kolar, Kokša, Mikulčić 4, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Vukovar 6(5), Podravka Lino 2(2).

ISKLJUČENJA: Vukovar 8 minuta (Trbojević 2×2, Bojčić, Miškić), Podravka Lino 6 minuta (Alvir 2×2, T. Petika).