Lino - Tvin 02-03-2014 // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Lino i TVIN Trgocentar odigrali su u nedjelju poslije podne (2. ožujka) prvenstvenu utakmicu 12. kola 2. HRL sjever. Linice su pobijedile s 30:28 (12:16), zahvaljujući većem angažmanu i borbenosti u završnici utakmice, kada su prelomile rezultata i došle do prve pobjede u drugoj polovici sezone.

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Niz od nekoliko izgubljenih utakmica napokon je prekinut u susretu s ekipom TVIN Trgocentra iz Virovitice, fizički superiornije, koja u svojim redovima ima iskusne igračice koje su igrale u nekim prošlim vremenima i prvu ligu. Ostvarena je pobjeda od dva gola razlike. Unatoč našoj mladosti i činjenici da smo u nekim trenucima gubili i šest golova razlike, smogli smo snage i u drugom poluvremenu slomili gošće našom dobrom obranom, brzim kontrama i polukontrama kao i munjevitim prodorima na njihovu postavljenu obranu. Stigli smo razliku i poveli sa tri gola, što je bilo dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju.

Moram čestitati mojim igračicama na hrabroj borbi protiv starijih i fizički jačih protivnica u kojoj je na kraju došla do izražaja naša bolja fizička pripremljenost. Zadnjih desetak minuta utakmice prikazali smo brzi i beskompromisni rukomet u kojem nismo ostavili Virovitičankama priliku za oporavak ili bilo kakav preokret. Za razliku od nedavno odigrane kup utakmice u Virovitici, ovaj puta nismo dozvolili da nas čvrsta, prečesto i prečvrsta igra u obrani suparnica uplaši. Hrabro smo se nosili sa svim nasrtajima i na kraju zasluženo osvojili nova dva vrijedna boda.

I nešto vedroga. Pri kraju utakmice u dvorani je nastao sveopći smijeh i zezancija kada je parket morala napustiti igračica TVIN-a Bednjanec koja se ozlijedila prilikom pokušaja da zaustavi moju igračicu Ljubić. E sada, svima onima koji znaju kako izgledaju obje igračice, jasno je zašto je u dvorani nastao smijeh i zezancija. Još jedna povijesna bitka u kojoj je David pobijedio Golijata.

Pohvale već standardno dobrim igrama su zaslužile Mrđen (koja su dobro oporavila od ozljede zgloba zbog koje je pauzirala dva tjedna), Papac, Ljubić, Široki i u finišu utakmice Antonija Oremović. Sve ostale mogu i moraju dati više za dobrobit cijele ekipe.

Minuta razgovora // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 12. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – TVIN TRGOCENTAR 30:28 (12:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelaj: 60. Suci: Filip Munđar i Marko Zeko (oba Čakovec). Nadzornik HRS-a: Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA LINO: Šafar, Krmpotić, Markanović; Ljubić 2, Šaško 1, Pejak, L. Šenvald, Zagorščak 1, Hmelina, Horvat 1, Alvir 1, Papac 5, M. Oremović 1, A. Oremović 7 (4), Široki 5, Mrđen 6. TRENERICA: Snježana Petika.

TVIN TRGOCENTAR: Majkovčan, Feketija, Poljanac; V. Dundović, M. Rončević 3, H. Rončević 4, Krušelj 7(1), Brođanac, Bajsar 7(3), Jezidžić 3, Špiranec, K. Dudnović, Zečević 3, Novosel, Sabo, Bednjanec. TRENER: Darko Grdić.

SEDMERCI: Podravka Lino 4(4), TVIN Trgocentar 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (Šaško, L. Šenvald, Papac), TVIN Trgocentar 12 minuta (Zečević 3×2, diskv. 38. minuta, M. Rončević, Krušelj, Bednjanec po 2).