Magdalena Horvat

 

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Nastup u 8. kolu 2. HRL sjever donio nam je novu pobjedu i dodatna dva boda su upisana na naš konto. Konačni rezultat utakmice Podravka Lino – KTC 31:25, poluvrijeme 15:8. Utakmicu smo odigrali s dva različita poluvremena i dvije različite ekipe. Prvo poluvrijeme odigrale su kadetkinje koje smo pripremali za utakmice koje su nas čekale u nedjelju na gostovanju u Osijeku, dok su drugo poluvrijeme odigrale starije igračice.

Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično, poglavito u obrani, uvježbavajući nove obrambene varijante, dok smo u napadu imali malo nesreće pogodivši tri-četiri stative, što je rezultiralo manjom razlikom na poluvremenu nego što je trebalo. Međutim, posebno me oduševila naša čvrsta i pokretljiva obrana koja je primila samo 8 golova, od kojih su dva-tri primljena iz kontre nakon pogođenih stativa i uslijed zakašnjelog povratka u obranu. Vrlo sigurna na golu bila je Borac koja je ipak imala više sreće od svoje kolegice Vrabec, koja ju je zamijenila u nastavku utakmice i imala teži zadatak pokrpati sve nastale rupe u obrani.

Igrom i pristupom igračica u nastavku utakmice sam nezadovoljna, osobito zbog poroznost u obrani u kojoj igračice nisu bile spremne da se čvrsto postave, pa bi nas u većini slučajeva nejake i konstitucijski slabije igračice KTC ugurale u prostor, propadale između mojih igračica, dok se gostujuća igračica Horvat u tom razdoblju nazabijala golova, pucajući preko naših igračica, koje su to samo popratile pogledom. A u napadu smo proslavili do tada skoro nevidljivu golmanicu KTC-a. Obranila nam je bezbroj stopostotnih šansi, udaraca s vanjskih pozicija, kontri i tako debelo popravila svoj postotak obrana. Jedina koja je u tom drugom poluvremenu zaslužila pozitivnu ocjenu je Magdalena Horvat, koja je solo prodorima s krila i istrčanim kontrama držala rezultat pod kontrolom. Utakmicu je obilježila ružna ozljeda lakta naše igračice Klare Kokše koja će je udaljiti s rukometnih terena na malo duže vrijeme, a nama je stvorilo novu glavobolju i problem koga sada staviti na desno krilo, koje nam je postalo problematično nakon odlaska Maje Delić na operaciju krajnika.

Klara Kokša, teža ozljedaUTAKMICA 8. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – KTC 31:25 (15:8)

KOPRIVNICA – Sporsta dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 20. Sutkinje: Ena Dervišević i Kristina Majpruz (obje Zagreb). Nadzornik HRS-a: Tomislav Bjelopera (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Borac, Vrabec; Popović 2, Sikavica 1, Franjkić 1, Brkić, Petričević 1, Franušić 3, Hmelina 3, Horvat 9, T. Petika 7(3), Alvir 1, Kolar, Kokša 1, Jandrašić 1, Bogdan 1. TRENERICA: Snježana Petika.

KTC: Renjak, Pavliček, Perharić; Horvat 11(3), Mrvčić 1, Harča 1, Stojanovski 3, T. Vurnek, Busija 4, I. Vurnek 2 , Beljak 2, Jakopović 1. TRENERICA: Marjana Fržović

SEDMERCI: Podravka Lino 4(3), KTC 7 (4).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (Popović, Alvir), KTC 6 minuta (Horvat, Stojanovski, T. Vurnek).