S utakmice Pitomača - Podravka Lino // Foto Kristijan ToplakTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U derbiju natjecanja u 2. HRL sjever, ekipa Pitomače pobjedom nad Podravkom Lino 30:27 (17:13) osigurala prvo mjesto na tablici, kao i mogućnost igranja iduće sezone u elitnom rangu natjecanja. I prije utakmice naglašavala sam kako nam rezultat u ovom susretu nije bio u prvom planu. Prvenstveno, ova nam je utakmica trebala poslužiti kako bi što više pokušali uigrati ekipu koja već dugo u ovom sastavu nije igrala zajedno.

Na trenutke je to izgledalo odlično, a na trenutke sam stekla dojam da imamo dvije ekipe u jednoj, a svaka igra neku svoju utakmicu. Prečesto smo u drugom dijelu utakmice gubili lopte pogrešnim i brzopletim dodavanjima, ispadanjem lopti iz ruku, potpunom neorganiziranošću u napadu. To je moglo mogla domaćoj ekipi donijeti i osjetniju razliku da nismo na vratima imali vrlo raspoloženu vratarku Šafar, koja je u drugom poluvremenu popravila malo slabije otvaranje utakmice i spašavala nas da ne potonemo, a s druge strane davala nam prigodu da preokrenemo utakmicu. Naime, bilo je vidljivo da su domaće igračice posustajale u drugom poluvremenu , no, očito niti mi nismo imali snage niti koncentracije da iskoristimo ponuđeno. I dok nam je napad donekle i funkcionirao, u obrani nikako nismo pronalazili rješenje za igru lijeve strane napada Pitomače, gdje su nam igračice Kožarić i Mioč nemilice trpale golove, pa kada se i Šandor preselila na lijevu stranu u jednom dijelu drugog poluvremena i ona se serijom golova uspjela upisati u listu strijelaca.

Uglavnom, nisam baš previše zadovoljna našom igrom. No, što je tu je. U preostalih osam treninga koji su još pred nama do završnice kadetskog prvenstva koje se održava od 31. ožujka do 3. travnja u Umagu, pokušati ćemo što više ispraviti uočene nedostatke, kako bi što spremnije dočekali prvenstvo na kojem branimo titulu prvakinja.

UTAKMICA 15. KOLA 2. HRL SJEVER

PITOMAČA – PODRAVKA LINO 30:27 (17:13)

PITOMAČA – Dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 150. Sutkinje: Lea Kovač i Anamarija Ogrizek (obje Osijek). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PITOMAČA: Rajnović, Greguraš; Pavlović 1, E. Novosel, Kožarić 6, Štefanec 4 (4), Brlas 2, D. Petković, T. Petković 3, S. Novosel, Markovinović, Magić, Mioč 9(2), Šandor 5. TRENER: Darko Grdić.

PODRAVKA LINO: Šafar, Vrabec; Karlovčan 10, Popović 1, Franjkić, L. Šenvald, Franušić 1, Hmelina,T. Petika 10(5), Alvir, Papac, Pavlović, Mrđen 5. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Pitomača 8(6), Podravka Lino 5(5).

ISKLJUČENJA: Pitomača 6 minuta (Štefanec 2X2, Petković 2), Podravka Lino 12 minuta (T. Petika i Mrđen 2×2, Franušić, Alvir po 2).