Podravka Lino obrana, ilustracija // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 10. kolu 2. HRL sjever gostovanje u Zelini donijelo nam je pobjedu i dodatna dva boda. Rezultat utakmice 24:26, poluvrijeme 16:13.

Ekipa Zeline bila nam je totalna nepoznanica s obzirom na to da u našoj ligi nastupaju tek od ove sezone.

Dogovor prije utakmice je bio vrlo kratak, sa zaključkom da ćemo sve taktičke promjene morati dogovarati u ”hodu” kada snimimo protivnice. Otud i rezultat u poluvremenu od +3 za domaću ekipu, čije su nam poneke igračice zabile koji gol više nego što su trebale. No, nakon poluvremena i promjene obrane, stvari su pomalo sjedale na svoje mjesto i da nije pred kraj utakmice bilo nekoliko promašenih stopostotnih šansi razlika je mogla biti i veća, ali isto tako moram reći da je i bilo na kraju upravo zbog tih propuštenih prigoda malo tijesno. No, da bi ipak osvojili bodove pobrinule su se Franjkić lijepom akcijom utrčavanja na liniju i asistencijom T. Petike, i u zadnjim sekundama Petika golom iz deveterca postavlja konačni rezultat utakmice.

Ponovno čvrsta u obrani i učinkovita u napadu golovima, ali i asistencijama bila je Tena Petika, vrlo raspoložena u prvom poluvremenu bila je Lea Franušić, odlično nadopunjavanje Hmeline i Jandrašić, koje su sigurno dirigirale napadom i zabijale kada je trebalo. Jandrašić je uz to vrlo dobro odigrala prednjeg na najboljoj domaćoj igračici Madžarac, koju smo u nastavku utakmice zatvorili, i napad Zeline nije više bio tako učinkovit. Popović je svaki izlazak obrane kaznila ili golom ili sedmercom, brojka od dva gola bila bi i veća da je bilo malo više koncentracije i gledanja vratarke pri pucanju. Solidnu Vrabec u nastavku utakmice zamijenila je odlična Borac i tu leži još jedan razlog pobjedi. Na ovoj utakmici su i naše vratarke igrale za nas. U sastavu nam je nedostajala Magdalena Horvat koja je na zadnjem treningu zadobila udarac u koljeno i nismo htjeli ništa forsirati.

UTAKMICA 10. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

ZELINA – PODRAVKA LINO 24:26 (16:13)

ZELINA – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 130. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (oba Trnovec Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Zdravko Marković (Zagreb).

ZELINA: Antolić; Mrazović 7, Kranjec 4, Čosić 2, Puhelek 5, Banovec, Madžarac 6(1), Crneković, Grošinić, Crnoja, Gojko, Vukčević, Latin. TRENERICA: Anita Dananić.

PODRAVKA LINO: Borac, Vrabec; Popović 2, Sikavica, Brkić, Petričević 1, Franušić 6, Hmelina 4(2), T. Petika 10(2), Alvir, Kolar, Mikulčić, Jandrašić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zelina 1(1), Podravka Lino 6(4).

ISKLJUČENJA: Zelina 2 minute (Puhelek), Podravka Lino 4 minute (Petika, Jandrašić).