TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika
Ilustracija // S utakmice Podravka Lino - DardaU drugoj utakmici nastavka prvenstva 2. HRL sjever Podravka Lino je poražena na gostovanju u Čakovcu od domaće ekipe Zrinskog 36:32 (19:12).
Nakon tri manje-više očekivana poraza, negativni niz se nastavio i u ovom vikendu kada smo ponovno igrali u gostima s ekipom Zrinskog iz Čakovca. U već poznatom scenariju kada su u pitanju utakmice sa Zrinskim, početak utakmice u grču s bezbroj bačenih lopti protivnicama u ruke, što su igračice Zrinskog u pravilu pretvarale u lako postignute golove i tako stvarale razliku iz minute u minutu.

Ukupno, po evidenciji jednog našeg navijača, imali smo 24 bačene lopte kako se kaže ”u bunar ”. To je pokazatelj potpune dekoncentracije i mentalne nespremnosti jednog dijela mojih igračica koje prečesto u zadnje vrijeme dolaze na utakmice umorne, neispavane i često cijelo putovanje provedu spavajući. A jedan dio igračica misli da je dovoljno samo tjelesno biti prisutno, a u mislima su tko zna gdje.

Još više me ljuti takav pristup utakmici zbog činjenice što su na sastanku prije utakmice igračice bile upozorene na dvije ključne stvari na koje moramo obratiti pozornost: čvrstoj igri u obrani i prijenosu lopte na protivnikov dio igrališta bez da nam presjeku loptu. Dogovor nije ispoštovan niti u jednom dijelu, a kao rezultat takve igre tokom utakmice razlika se popela i na -12. To su stvari koje se ne smiju dograđati i koje u pravilu kvalitetni protivnici odmah kazne. Nakon nekih promjena u sastavu i a jedne i s druge strane poraz je ublažen na prihvatljivih minus četiri gola. Papac, Pavlović, Ljubić i na golu Krmpotić i Šafar su jedine sa čijom igrom sam u globalu zadovoljna.

ISTOVJETNI PROBLEMI I DRUGIH TRENERA

Razlog takve naše igre leži i u činjenici da imamo velikih problema s maksimalnim pristupom na treninzima kao i redovitošću dolaženja na treninge. Imamo skupinu igračica koje se dolaze dobro zabaviti na treningu, pa često takvim pristupom ometaju rad ostalih, molbe ne pomažu ili su kratkog vijeka, razgovori također nisu učinkoviti ili bi se trebali obavljati prije svakog treninga, a s obzirom na nove pedagoške mjere koje nam nalažu da se takva djeca ne smiju odstraniti s treninga, mi treneri nemamo drugih mehanizama kojima bi ih natjerali da kontinuirano rade. U komunikaciji s ostalim trenerima često čujem da i oni imaju iste probleme i to je naprosto jedan začarani krug iz kojega trenutno nema izlaska, ali nas trenere to frustrira i osjećamo se nemoćno,vidimo da nije dobro, a često nemamo mehanizam da to promijenimo. Možemo se samo nadati da će ta faza završiti što prije sa što manje štete za cijelu ekipu. Ne kaže se uzalud da treneri često rade rudarski posao.

11. KOLO DRUGE HRL SJEVER,

ŽRK ZRINSKI – PODRAVKA LINO 36:32 (19:12)

ČAKOVEC – Sportska dvorana Graditeljske škole. Gledatelja 60. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (oba Trnovec Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Davor Mlečka (Sveti Ivan Zelina).

ŽRK ZRINSKI: Dominić, Ivačić; P. Posavec 11(3), Šarić, Makar 3(1), Kovač, Glad, S. Posavec 6(3), Zadravec 7, Resman 1, Androić, Marković, Ladić, Balić 1, Benčik 1, Laptoš 6. TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Šafar; Ljubić 4, Pejak 2, Franjkić, Šenvald 1, Zagorščak 2, Hmelina, Horvat, Alvir 1, Papac 8, M. Oremović 5, Pavlović 6 (2), A. Oremović 3 (2), Široki. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zrinski 9(7), Podravka LIno 4(4).

ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Glad, Resman, Benčik), Podravka Lino 10 minuta (Zagorščak 2×2, Papac, M. Oremović, Pavlović).