U subotu, 14. veljače 2021., igračice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su u SD ”Arena” u Varaždinu, odigrale utakmicu 2. kola HRL U – 16 za djevojke 2004. / 2005. godišta protiv ekipe ŽRK ”Koka”.

Od samog početka utakmice djevojčice iz Koprivnice pokazuju da su u Varaždin došle pokazati da se mogu nositi sa starijim protivnicama. Početak utakmice se igra gol za gol do rezultata 3 : 3 u trećoj minuti. U slijedećih šest minuta Podravkine djevojčice pokretnom i agresivnom obranom tjeraju domaće igračice u greške, što zatim u napadu koriste igrajući brzo i raznovrsno te im takva igra u tom periodu donosi rezultatsku prednost od pet golova i vodstvo 8 : 5. Takvom „zrelom“ igrom održavaju prednost od tri do pet golova do kraja poluvremena, kada na odmor odlaze rezultatom 18 : 13.

Početkom drugog poluvremena odmah postižu dva pogotka i u 30. minuti povisuju prednost od šest golova (21 : 15), da bi u nastavku došlo do pada koncentracije i izostanka ideja u napadu, što je dovelo do nekoliko promašaja. Na taj način su u 39. minuti dozvolile domaćoj ekipi da se približi na samo dva gola zaostatka. U posljednjih deset minuta utakmice održavaju prednost od 2 do 4 gola i to prvenstveno požrtvovnom obranom. Ipak, u 49. minuti djevojčice Koke dolaze na samo gol zaostatka. No, u posljednjoj, 50. minuti utakmice smirenim napadom dvadesetak sekundi prije kraja, potvrđuju pobjedu za konačnih 30 : 28.

S obzirom da je od posljednje odigrane utakmice proteklo skoro mjesec dana i da se igralo s iskusnijim, starijim, protivnicama, djevojčice Podravke 3 odigrale su odličnu utakmicu.  Prikazale su  taktičku zrelost i „čitanje“ protivnika, kako napadački tako i obrambeno. No, u svakom slučaju, to su počeci njihovog igračkog razumijevanja i prepoznavanja igre na kojima se treba još puno raditi da bi postali konstanta – zaključio je trener Smiljanec. 

Izvještaj pripremio: Nenad Smiljanec