Selena Milošević // Foto Robert ŠoštarićThüringer je pobijedio u Koprivnici u utakmici 2. kola B grupe EHF Lige prvakinja: Podravka Vegeta – Thüringer 21:27 (13:11). Koprivničanke su izgubile, ali pristupom i borbenošću nisu razočarale.

Naime, Podravka Vegeta nije izdržala tempo koji je nametnula u igri punih 40 minuta. Izgubila je susret u zadnjih 20. Njemački prvak Thüringer vješto je koristio propusnost obrane uzrokovanu nekoncentriranošću u zadnjih 20 minuta.

Podravka Vegeta u potpunosti je spriječila glavno oružje Njemica, kontre, ali su one našle rješenja na crti i na krilima, uz apsolutno najbolju igračicu u polju Rumunjku Buceschi, a Huber je bila nepogrešiva u izvođenju sedmeraca, koje su portugalski suci obilato dosuđivali za gošće. Primjedba domaćih bila je i na dozvoljavanje pasivne igre Njemica u predugom vremenu. Odlično je branila Dinah Eckerle, nije se osjetio nedostatak prve golmanice Jane Krause. Na drugoj strani Ivana Kapitanović iz utakmice u utakmice potvrđuje uzlaznu formu .

Ekatarina Nemaškalo // Foto Robert ŠoštarićPočelo je sjajno i nastavilo se cijelo prvo poluvrijeme. Podravka Vegeta stalno je vodila s jednim, dva, tri i četiri gola razlike. U pozicijskoj igri Njemice nisu jače od Koprivničanki, a praktički u cijeloj utakmici nismo vidjeli ni jednu kontru. njihovo najjače oružje.

Tempo je ipak iscrpio domaće igračice, brzo su se topile ideje i Thüringer je počeo čitati Podravkine kombinacije, ponešto i zbog čestog viška igračica.

U 38. minuti golom Engel Thüringer je izjednačio na 16:16, a minutu iza pivotkinja, Rumunjka Pintea, dovela je njemačku ekipu prvi puta u vodstvo 16:17. Podravka je izjednačavala tri puta, do 18:18 u 42. minuti te još jednom u 47. minuti na 20:20. Najbliže novom izjednačenju bila je u 50. minuti kada je Milošević zabila za 21:22, a onda Koprivničanke 10 minuta nisu zabile gol, a Njemice su dale pet.

Dragica Džono // Foto Robert ŠoštarićHERBERT MÜLLER // Odlična atmosfera u dvorani

Trener Thüringera Herbert Müller na presici nakon utakmice pohvalio je udio Buceschi u 2. poluvremenu.

– Bila je odlična atmosfera u dvorani, ugodno smo se osjećali. U prvom poluvremenu nismo dobro krenuli, obrana i napad bili su slabi. U drugom poluvremenu ključna je bila obrana 5-1, gdje je ulogu prednjeg odlično odigrala Buceschi. Ovo je vrlo važna pobjeda na putu prema plasmanu u drugi krug.

GORAN MRĐEN // Trčali smo, borili smo se, igrali smo obranu

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen to je potvrdio i osvrnuo se na igru svoje ekipe:

– U prvom poluvremenu igrali smo dobru obranu i nadahnuto i mislim da smo dobro gurali ”u leđa” i dobro smo trčali. U 2. poluvremenu malo su nas uneredila isključenja, mislim da smo ih imali malo previše u prvih 10 minuta, jedno vrijeme smo igrali sa četiri igračice i tu se Thüringer vratio u život. Poslije toga, puno iskustva ima Thüringer u ovom natjecanju, a da to ne bi znao primijeniti. Žao mi je što na kraju naši dobri šutevi nisu ušli, golmanica ih je pohvatala. A bili su dobri. Ne bi smjeli gubiti s većom razlikom u finišu. Ono što smo htjeli da trčimo, da se borimo, da igramo obranu, mislim da smo u dobrom dijelu to pokazali.

SELENA MILOŠEVIĆ // Nije Thüringer lako došao do pobjede

Selena Milošević bila je zadovoljna većim dijelom utakmice:

Ivana Kapitanović // Foto Robert Šoštarić– Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu, držali se do neke 45. minute, a onda smo se zadnjih 15 minuta malom pogubile. Realizacija nam je bila loša, one su stisnule obranu, jer smo imali nekoliko isključenja, i tu su nas slomile. Dobro smo se borile cijelu utakmicu i šteta što je to na kraju završilo sa šest razlike. Izgleda da je Thüringer lako došao do pobjede, a nije. Čestitam im na pobjedi.

Mrđen je rekao da je ekipa trebala zadnjih 10-15 minuta biti bolja:

– Ne kažem da dva boda ne bi otišla na stranu Thüringera, ali utakmica je trebala doći do 58., a ne 45. minute. Trebali smo produžiti. Ali mislim da ćemo biti bolji.

U drugoj utakmici B grupe Fleury i FTC odigrali su u francuskom Orleansu neriješeno 28:28 (14:11).
Na utakmici su bili i društveno-politički uglednici RH, među kojima i predsjednnik Sabora Josip Leko.

UTAKMICA 2. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – THÜRINGER HC 21:27 (13:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2000. . Suci: Daniel Freitas i Cesar Carvalho (obojica Portugal). Deletkinja EHF-a: Svetlana Obućina (Srbija).

PODRAVKA: Jukić, Kapitanović (13+0), Milenković (-+0); Nikšić, Dežić 5(2), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 1, Milošević 5, Džono 3, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 3, Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

THÜRINGER HC: Eckerle (14+1), Satrapová (-); Frey, Buceschi 7, Pintea 3, Schmelzer, Luzumova 3, Engel 5(3), Blase, Huber 7(5), Wohlbold 2. TRENER: Herbert Müller.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Thüringer 7(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 (Nikšić, Krsnik, Milošević, Džono, Franković), Thüringer 8 minuta (Pintea 2+2+2, diskv. u 60′, Frey 2)

CRVENI KARTON: Eliza Iulia Buceschi (Thüringer) 60′ (treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Eliza Iulia Buceschi (Thüringer).Predsjednik Sabora Josip Leko među gledateljima // Foto Robert Šoštarić