Tena Petika

TRENERI SURADNICI // Pišu Snježana Petika i Filip Turk

IZVJEŠTAJ PODRAVKE 1: Piše Snježana Petika

Nakon 8. kola 2. HRL u nedjelju nas je čekao dugi put do Osijeka i dvije utakmice u sklopu 1. HKRL (kadetkinje) sa Đakovom i domaćom ekipom Osijeka. Dvije pobjede: nad Đakovom 28:17 i Osijekom 26:19.

LAKO S KADETKINJAMA ĐAKOVA

Utakmica sa Đakovom nije donijela neizvjesnost kao u nekim proteklim okršajima. Vidno oslabljena brojnim odlascima njihovih ponajboljih igračica u susjednu ekipu Osijeka, ekipa Đakova nije nam mogla dostojno parirati. U vrlo dobroj utakmici odlično su odigrale Borac, T. etika, Sikavica i brzonoga Kolar koju smo morali prebaciti na desno krilo i koja zaslužuje samo pohvale za svoju požrtvovnost i dodatnu snagu u kontri koju smo dobili s njom. Neke igračice ostale su dužnici, jer od njih očekujem više i moraju pružati više i u napadu, a osobito u obrani. Drugo poluvrijeme svoje minute dobile su ostale igračice kako bi ipak malo odmorili glavne snage. Od protivničkih igračica pohvalila bih vratarku Dunđerović koja je svojim obranama ipak donekle ublažila poraz.

PODRAVKA 1 – ĐAKOVO 28:17 ( 13:6 )

OSIJEK – Sportska dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 30. Suci: Filip Domac i Matej Lončar (obojica Privlaka). Nadzornik HRS-a: Igor Noskov (Osijek).

PODRAVKA 1:Borac, Vrabec; Popović 1, Sikavica 3, Brkić 1, Petričević 1, Franušić 3, Petika 13(3), Kolar 4, Firšt 1, Jandrašić 1. TRENERICA: Snježana Petika.

ĐAKOVO: Vulama, L. Dunđerović; Nikolić, Delić 4, Goluža 2, I. Dunđerović, Bogdanović 3, Gilman, Išasegi, Birtić 2, A. Prekačin 3, Sastić, L. Prekačin 3, Barišić 1. TRENERICA: Danijela Varnica.

SEDMERCI: Podravka 1 5(4), Đakovo 8(3).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 4 minute ( Brkić, Firšt), Đakovo 8 minuta (Sastić 2×2, Delić, Goluža).

S OSIJEKOM TEŽA UTAKMICA

Najteže protivnice čekale su nas u posljednjoj utakmici dana. Bez obzira na odigranu utakmicu prethodnog dana s KTC-om, buđenja u ranu zoru, putovanja do Osijeka, odigrane utakmice sa Đakovom, uspjeli smo i tu zadnju i najtežu utakmicu odigrati svih 50 minuta u visokom ritmu i držati utakmicu pod kontrolom sve do trenutka kada protivnice nisu više mogle pratiti naš ritam i individualnu kvalitetu pojedinki. Ekipa Osijeka bila je jako kvalitetna i prije nego što se dodatno pojačala s tri najbolje igračice pristigle iz Đakova, no u ovoj utakmici bile smo nepobjedive. Domaćoj ekipi nije pomogao niti flaster na T. Petiki, nakon čega je Franušić s nekoliko golova kaznila poroznu obranu, nakon čega se domaća trenerica odlučila i na drugi flaster. No, kada bi bilo kritično ponovno je T. Petika preuzimala stvar u svoje ruke i zabijala unatoč flasteru, a kada bi ona uzela malo odmora nastavljala bi Jandrašić, iskoristivši nastale ogromne prostore i svojim prodorima kažnjavala nesmotrenost preostalih igračica u obrani. A na sve to kada bi vanjske bile pokrivene lopta bi bila proslijeđena pivotmenki Popović, koja je svojom snagom okretala igračice i zabijala, kao i iznuđivala sedmerce, po mojoj procjeni, s kojom se, nažalost, nisu slagali i suci.

Lea FranušićPonovno je brzonoga Kolar svojim kontrama po desnoj strani donosila još jednu dodatnu snagu. Solidnu Borac na golu zamijenila je vrlo dobra Vrabec u drugom poluvremenu i sa svojim obranama davala nam dodatnu sigurnost, no moram biti poštena do kraja i reći da je sada ona imala lakši posao, jer su protivnice već pomalo posustajale.

OSIJEK – PODRAVKA 1 19:26 (10:11)

OSIJEK – Sportska dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 30. Suci: Filip Domac i Matej Lončar (obojica Privlaka). Nadzornik HRS-a: Igor Noskov (Osijek).

OSIJEK: Kovačević, Tomšić; Gillinger 4, Hren 4, Ljubas, Jurišić, Guskić 5(1), Švajgert, Batrnek 2, Prskalo 1, Privara 2, Toth, Dupljak 1, Šimić. TRENERICA: Jelena Crnov.

PODRAVKA 1: Borac, Vrabec; Popović 4, Sikavica, Brkić, Petričević, Franušić 5, Petika 11(3), Kolar 3, Firšt, Jandrašić 3. TRENERICA: Snježana Petika Snježana

SEDMERCI: Osijek 3(2), Podravka 1 3(3).

ISKLJUČENJA: Osijek 6 minuta (Hren 2×2, Privara), Podravka 1 8 minuta (Popović, Brkić, T. Petika, Jandrašić).

OSVRT NA UTAKMICE PODRAVKE 2: Piše Filip Turk

U drugom krugu 1. HKRL (2000. godište i mlađe) mladim rukometašicama Podravke 3 (rođene 2002. i mlađe) protivnice su bile rukometašice iz Osijeka i Đakova. S jednom pobjedom od sedam i porazom od dva gola razlike možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i zalaganjem. Podravka 3 u ovoj ligi nastupa van konkurencije, kako bi djevojke odigrale što više utakmica, a samim time skupile dragocjeno iskustvo igranja jačih utakmica protiv starijih protivnica.

PODRAVKA 2 – OSIJEK 29:22 (12:10)

U prvoj utakmice domaćin je iskoristio pravo i odigrao utakmicu van konkurencije s mlađom ekipom (2002. godište i mlađe), odnosno ekipom koja nas za dva tjedna dočekuje u 1. HMKRL (mlađe kadetskoj ligi). U utakmici se moglo vidjeti puno lijepih poteza, izrađenih akcija i asistencija mladih podravkašica, a visoka koncentracija i borbenost u obrani omogućila nam je postizanje laganih golova iz kontri i polukontri. Sve igračice dobile su priliku da zaigraju što je i cilj igranja ove lige van konkurencije.

ĐAKOVO – PODRAVKA 2 23:21 (11:10)

U drugoj utakmici tijesno smo poraženi od ekipe Đakova u kojoj nam je nedostajalo koncentracije u pojedinim dijelovima utakmice potrebne da bi rezultat okrenuli u svoju korist. Pred kraj prvog poluvremena čak smo i poveli, ali starija i iskusnija ekipa Đakova nije nam dozvolila da priredimo malo iznenađenje. Bez obzira na rezultat, igračice zaslužuju pohvalu za prikazanu igru.

PODRAVKA 2: Lončarić, Nemec; Perika 2, Zagrajski 5, Vuljak 3, Ružić 2, Vrabelj 9, Sermek, Domijan 5, Kusak 11, Pavić 5, Strahija 2, Paleka 3, Bebek 1, Jurenec 2. TRENER: Filip Turk.

U nedjelju 27. studenoga u 1. HMKRL (2002. i mlađe) dvije ekipe Podravke gostuju u Popovači te igraju dvije utakmice, a suparnici su Moslavac i Lonia iz Kutine.Josipa Kusak