Ana Nikšić, šest golova // Foto Ivan BrkićPodravka Vegeta obavila je gostovanje u Đakovu na uvjerljiv način: pobijedila je istoimenu ekipu 14:34 (8:17). Nije bilo upitno tko će u susretu prvakinja i zadnjeplasiranih novakinja u 1. HRL pobijediti, ali je bilo važno postizati što više golova, probuditi ”streljački mentalitet” igračica. A kako je trener Goran Mrđen koristio ”sve raspoložive kapacitete”, sve su, osim Dežić (0/3 i Papac 0/1), i zabile golove.

U Đakovo zbog ozljede nije putovala Ivona Mrđen, pa je svoj prvi prvenstveni nastup Lara Pavlović okrunila s tri gola, dva iz igre, jedan iz sedmerca.

Nakon utakmice Goran Mrđen bio je zadovoljan.

– Jasno je da smo mi kvalitetnija ekipa i rezultat nije bio upitan. U početku smo se malo neću reći tražili, nego dok smo se zagrijali rezultat je postao realan i u skladu s onim što se na terenu događalo. Nakon osam tjedana sada imamo slobodan vikend, a od ponedjeljka se pripremamo za Zamet i ta nam je utakmica prebitna za kraj prvoga dijela sezone.

No, vratimo se na utakmicu. Do 12. minute – ravnopravno: 5:5, Podravka Vegeta četvrtim golom Vidak u 12. minuti povela je 5:6 i otada, uz povremeno približavanje domaćih, stvarala razliku, koja se do kraja prvog poluvremena popela na devet razlike, 8:17. U tom razdoblju samo dvije obrane Podravkinih golmanica (Jukić 1/7, Kapitanović 1/3), ali visoka efikasnost Nikšić (6/7) i Vidak (5/6). Devet golova Podravka Vegeta zanla je sa crte. Kod domaćoijh Matasović je imala šut 5/6.(ukupno je zabila 8).

U 2. poluvremenu domaće su potpuno posustale i nisu mogle pružiti značajniji otpor u obranu, a u napadu su pogodile samo sedam puta. Na kraju Podravka Vegeta može iz Đakova otići zadovoljna: 34 gola iz 42 udarca, samo četiri tehničke greške. Dobro je igrati i takve utakmice, jer i one nečemu služe. Nakon reprezentativne pauze dobro je utvrditi samopouzdanje prije iduće subote, kada se u Koprivnici igra derbi prvog dijela prvenstva s riječkim Zametom.

UTAKMICA 12. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ĐAKOVO – PODRAVKA VEGETA 14:34 (8:17)

ĐAKOVO – Nastavno sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Davor Češi (Zagreb) i Nenad Županić (Križevci). Nadzornik HRS-a Saša Brabec (Virovitica).

ĐAKOVO: Z. Klemen (3+0), Đunđerović (5+0); Goluža, Dubravac 1, Orgulan, Češnik 1, A. Klemen, Privara, Ćurić, Zirn, Prskalo 1, Beljan, Mihalina 3(2), Matasović 8. TRENER: Đino Grgić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (9+0), Kapitanović (1+-), Milenković (-); Nikšić 6, Dežić, Karlovčan 2, S. Šenvald 2, Krsnik 3(1), Milošević 4, Džono 2, Nemaškalo 1, Papac, Dragišić 3, Vidak 5(1), Pavlović 3(1), Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Đakovo 2(2), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Đakovo 8 minuta (Mihalina i Matasović 2+2), Podravka Vegeta 6 minuta (Dežić, S. Šenvald, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Ana Nikšić (Podravka Vegeta).