Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta osvojla je još dva boda u prvenstvu Hrvatske i tri kola prije kraja na čelu je tablice s osvojenih 46 bodova. U petak nevečer Koprivničanke su očekivano pobijedila Trešnjevku s 27:19 (16:8) i sada im preostaju utakmice u Dugom Selu, s Umagom kod kuće i s Lokomotivom u Zagrebu. U međuvremenu od 8. do 13. svibnja igrat će završnicu u kupu u Umagu.

Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerKako je utakmica počela gotovo smo se pribojavali kako će se Trešnjevka provesti. Naime, pretežito preko kontri i pretežito preko Zadravec Podravka Vegeta je povela s 5:1. Međutim, ”zelene” se nisu predavale, a optimizam u igri vraćala im je odlična golmanica Olgica Andrijašević. Ona, i na golu Podravke Vegete Ivana Kapitanović, bile su gotovo ravnopravne: u 1. poluvremenu Andrijašević je obranila 10, a Kapitanović 8 lopti.

Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerI tako, malo po malo, u 15. minuti Trešnjevka je – izjednačila, a trener Podravke Vegete Goran Mrđen pozvao je minutu odmora. Koristilo je. Zadravec je nastavila kanonadu i zabila ukupno 11 golova, a ostale su se pridodavale. Trešnjevka je do kraja poluvremena zabila samo tri gola i na odmor se otišlo s rezultatom 16:8.

Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerI u drugom poluvremenu Andrijašević je nastavila braniti dobro kao i u prvom, pa je skupila ukupno 18 obrana. Kapitanović solidnih 12, Hajduk je obranila dvije lopte u 15 zadnjih minuta. Razlika se nije povećavala u korist domaćih, drugo poluvrijeme odigrano je 11:11, a najzaslužnija za održavanje rezultata bila je vanjska igračica Trešnjevke Anja Vida Lukšić sa sedam golova. Golove je zabijalo osam igračica Podravke i sedam Trešnjevke.

Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerSuci s Jadrana nisu se baš najbolje snalazili ”na suhom”.

Ostali susreti 23. kola igraju se u subotu, a 24. kolo na rasporedu je 20. svibnja.

Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 23. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 27:19 (16:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 80. Suci: Vladimir Grubor (Poreč) i Adi Žepčan (Umag). Nadzornik HRS-a: Vlado Živolić (Rovinj).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (12+0), Hajduk(2+0); Zadravec 11, Dežić 4, Karlovčan 3, Popović, Krsnik 2, Milošević 1, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Vidak, Pavlović 2, Gugić 2, Debelić. TRENER: Goran Mrđen.

TREŠNJEVKA: Andrijašević (16+-), Brkljačić (1+-); Pašalić 3, Miletić, Penava, Smiljanić 2, Šimara 1, Varela, Toth 2(1), Vagner, Lukšić 7, Čagalj, Oremović 1, Petković, Dičak 3. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 0, Trešnjevka 3(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Zadravec, I. Mrđen), Trešnjevka 4 minute (Toth, Čagalj).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikolina Zadravec (Podravka Vegeta).Podravka Vegeta - Trešnjevka // Foto Ivo Čičin-Mašansker