Marijeta Vidak Sportske novosti 23 godine zaredom organiziraju izbor za najbolju rukometašicu, rukometaša, trenera i sudački par. Objavljene su nominacije. Tako je kod rukometašica nominirano pet igračica, među kojima i lijeva vanjska Podravke Vegete Marijeta Vidak, koja je tu nominaciju zaslužila kao sudionica osvajanja dvostrukog domaćeg naslova s Podravkom Vegetom, kako navodi organizator. Dodali bismo i fascinantnih 18 golova danskom Viborgu u utakmicama kvalifikacija za EHF kup. Četiri gola zabila je u kvalifikacijama za Ligu prvakinja.

U konkurenciji za rukometašicu godine su i Andrea Penezić (Vardar), Stela Posavec i Larissa Kalaus (obje Lokomotiva) i Aneta Benko (Krim Mercator).

U glasovanju tradicionalno sudjeluje određeni broj novinara prema izboru organizatora, muški i ženski izbornik, predsjednik HRS-a i predsjednik Udruge sudaca HRS-a. Posebni žiri odlučit će o najboljem treneru.

Svečanost predaja nagrada bit će u Splitu u petak 5. siječnja u poluvremenu prijateljske utakmice muških reprezentacija između Hrvatske i Crne Gore.

Marijeta, sretno!