Dobre vijesti stigle su iz EHF-a koji je objavio stanje prijava za novu sezonu Lige prvakinja. Službeni popis ekipa za novu europsku sezonu još uvijek nije potvrđen od strane Izvršnog odbora EHF-a no Podravka Vegeta se s prethodno osiguranim naslovom hrvatskih prvakinja i regularnom prijavom EHF-u nalazi na fiksnom popisu s velikim rukometnim silama. To znači da koprivničke rukometašice još iščekuju službenu potvrdu, ali gotovo je sigurno kako ekipi slijedi još jedna sezona u elitnom europskom natjecanju.

Ukupno 20 klubova iz 13 različitih nacija prijavilo se u Europsku rukometnu federaciju za plasman u DELO EHF Ligu prvaka 2021/22. Prijava ne znači automatski sudjelovanje, a konačni popis svih 16 sudionika bit će potvrđen tek nakon sastanka Izvršnog odbora EHF-a u petak 25. lipnja. Sezona 2021/22 28. je u povijesti europskog prvenstva u ženskim klupskim natjecanjima. Kao i prošle sezone, njegov format uključuje grupnu fazu s dvije skupine od po osam momčadi.

10 ekipa s fiksnim mjestima

Na temelju EHF rang liste timovi iz osam najboljih zemalja registrirani su kao nacionalni prvaci; makedonski prvaci nisu predali registraciju. Sudjelovanje ovih 10 momčadi, među kojima je i branitelj naslova Vipers Kristiansand iz Norveške, sada mora samo odobriti EHF-ov Izvršni odbor.

10 zahtjeva za sudjelovanje

Uz to, 10 klubova koji ispunjavaju uvjete za ulazak u EHF Europsku ligu predali su svoje zahtjeve za sudjelovanje u Ligi prvakinja putem svojih nacionalnih saveza.

 Što je sljedeće?

Klubovi koji zatraže sudjelovanje sada će se ocjenjivati ​​na temelju nekoliko različitih kriterija (mjesto, TV, gledatelji, rezultati na prošlim EHF natjecanjima, upravljanje proizvodima i digitalno) te će se pripremiti preporuke za sljedeći sastanak Izvršnog odbora EHF -a koji će potvrditi timove za preostalih sedam mjesta na startnoj listi. Konačni popis 16 momčadi za novu sezonu bit će objavljen u ponedjeljak 28. lipnja.

Izvlačenje grupne faze održat će se u petak, 2. srpnja u Beču, a izravno će se emitirati na EHF digitalnim kanalima.

Timovi s fiksnim mjestima (10):

CRO – RK Podravka Vegeta

DEN – Odense Håndbold

FRA – Brest Bretagne Rukomet

GER – BV Borussia 09 Dortmund

HUN – FTC-Rail Cargo Mađarska

HUN – Györi AUDI ETO KC

MNE – Budućnost BEMAX

NITI – Vipers Kristiansand

ROU – CSM Bucuresti

RUS – CSKA

Zahtjevi za sudjelovanje (10)

DEN – Tim Esbjerg

FRA – Metz rukomet

GER – SG BBM Bietigheim

NIT – Storhamar Håndball Elite

ROU – CS Minaur Baia Mare

RUS – Rostov-Don

CZE – DHK Banik Most

SLO – RK Krim Mercator

SWE – IK Sävehof

TUR – Kastamonu Belediyesi GSK