Podravka Lino 2016/17U utakmici 2. kola 2. HRL sjever Podravka Lino izgubila je u Koprivnici susret s Bjelovarom 2 S 25:26 (11:13.

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Niti u drugoj prvenstvenoj utakmici u 2. HRL sjever nismo uspjeli svladati gostujuću ekipu Bjelovara koja je bila prisebnija i imala više sreće kada se, u ključnim trenucima utakmice, lomio rezultat, pa je stoga poraz ponovno došao kao plod neiskustva i brzopletosti.

Prvo izlijetanje iz obrane na neuspješno presijecanje lopte nakon čega smo primili pogodak za vodstvo gostujuće ekipe, a zatim nerezonski i brzopleti šut u napadu i bodovi odlaze ekipi Bjelovara 2. Ponovno bezvoljna obrana koja je dozvoljavala da protivničke igračice špucaju iz koraka sa šest i pol metara preko naših glava, pivot nam se bez problema šetao po šest metara, blokirao igračice koje su u pravilu ostajale u bloku dok su u taj prostor propadale gostujuće igračice i iznuđivale sedmerce. U većem dijelu utakmice uspjeli smo sami sebi zatvoriti jednu stranu napada. Imali smo isto tako izrazito slabu realizaciju s krilnih pozicija. S jedne strane, ako smo dobro izbrojili 12-5 a sa druge 5-1, zatim nekoliko promašenih stopostotnih prigoda sa šest metara, kontri, tehničkih grešaka, a u cjelokupni naš loš dan vrlo dobro se uklopio i sudački par koji nas je još lagano pogurnuo u propast, i tako potvrdili svoje riječi iz međusobnog razgovora prije utakmice.

No, da ne bude nesporazuma jedini i izričiti krivci za poraz smo si sami, nismo pravi, još uvijek se tražimo, još uvijek se krpamo, ali očito neke rupe je teško zakrpati i trebati će još puno rada i truda dok to ne postignemo, a prva stvar na kojoj moramo jako puno raditi je borbenost i nikada se ne predavati, boriti se do zadnjeg sučevog zvižduka.

UTAKMICA 2. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – BJELOVAR 2 25:26 (11:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Nikola Majcen i Matej Pavlović (obojica Varaždin). Nadzornik: Dražen Bajt (Dugo Selo ).

PODRAVKA LINO: Borac, Vrabec; Sikavica, Franjkić 1, Delić 1, Petričević 3, Franušić 7, Horvat 2, T. Petika 8(3), Alvir 4(1), Papac, Kolar, Firšt, Kokša, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.

BJELOVAR 2: Zrilić, Pokopac; Gavrić 5, Radičević, Karanović, Ivanda 3, Kaselj 1, Mrak, Vojtela, Cindrić 13(6), Teklić, Hruby 4.TRENER: Dario Obran.

SEDMERCI: Podravka Lino 4(4), Bjelovar 2 7(6).

Podravka Lino 8 minuta ( Franjkić 2×2, T. Petika, Petričević), Bjelovar 2 8 minuta ( Cindrić 2×2, Mrak, Hruby).