Slavlje nakon utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerKonačno!!! Zadnji bodovi u Ligi prvakinja osvojeni su u listopadu 2013. godine kada je u Koprivnici pala španjolska Bera Bera. Večeras je osvojen prvi bod u zadnje dvije sezone. Nije pao francuski prvak Fleury, ali ga je umirila Podravkina obrana na čelu s junakinjom utakmice Ivanom Kapitanović na golu, i uzela mu bod. Odigrano je 20:20 (11:13). Do 20-og gola došlo se nakon vodstva Fleuryja od četiri gola razlike. A ostaviti Fleury na samo 20 datih golova, rijetko tko uspjeva. Zato je ovaj bod velik ne samo u matematici, već u psihološkom smislu: Thüringer je naznačio, Fleury potvrdio – u Koprivnici se doista igra Liga prvakinja, kvalitetno, borbeno. Hvala publici što je to prepoznala i što dolazi i daje sjajnu podršku igračicama i treneru. I rukovodstvu. Bez obzira što bi se uvijek htjelo više. Dobro je.

Sjajna Ivana Kapitanović // Foto Robert ŠoštarićDo 7. minute Podravka Vegeta je vodila (3:2, sva tri gola zabila je Dežić), onda je Fleury do 15. minute vodio s golom razlika ili je bilo neriješeno. Dosta lopti pokupila je golmanica Francuskinja Zoqbi de Palma, ali dosta je lopti tokom utakmice bilo (u)pucano u nju.

Od 10. minute Fleury je vodio s golom-dva razlike, a u 18. minuti najbolja gostujuća igračica Barbosa postigla je 6:9 za tri razlike. Nakon toga uslijedile su domaće pogreške u napadu u nizu (pogrešna dodavanja, dodavanja protivniku u ruke), pa je u 21. minuti bilo velikih četiri razlike, 7:11. Do kraja poluvremena ta je razlike smanjena na dva gola, 11:13.

Ivana Dežić u skoku // Foto Robert ŠoštarićU 2. poluvremenu nakon smanjenja na 12:13 golom Vidak, uslijedila je opet mini serija Fleurya i u 38. minuti bilo je 12:16, opet četiri gola razlike.

Oštra sportska borba // Foto Robert ŠoštarićTada je uslijedila jedna fenomenalna obrana Kapitanović s lijevog krila, dva gola Franković (jedan Niomble, pa Džono za 15:17 u 42. minuti). Hererro je u 45. minuti zabila za 15:18, a onda je slijedila uzbudljiva završnica: Dežić iz sedmerca, Vidak iz vana i Krsnik za izjednačenje na 18:18 u 51. minuti. Više od četiri minute igralo se bez gola, ali s mnogo prekida i nezadovoljstva sucima koje EHF šalje na Podravkine utakmice. Švicarci su u nekim dijelovima donosili čudne odluke. Kao i Portugalci kolo prije i Kosovari u 1. kolu u Mađarskoj.

U 55. minuti Barbosa je zabila svoj prvi gol u 2. poluvremenu, osmi uopće i Francuskinje su povele 18:19, pa golom Kamdop povisile na dva gola razlike, 18:20, u 57. minuti. Međutim, Dežić je iz sedmerca smanjila na 19:20. Bilo je to u 58. minuti. U zadnjoj Krsnik je izjednačila na 20:20, a Podravka se uspješno obranila.

Nakon utakmice ne samo da su bili sretni igračice, treneri i rukovodstvo. Gledatelji su bili presretni, čestitali jednu drugima, potvrdili su nam da su uživali u uzbudljivom dvoboju, a sve je zadivila Ivana Kapitanović svojim nizom obrana u ovoj i u zadnjim utakmicama.

Ulaz Ekatarine Nemaškalo // Foto Robert ŠoštarićU srijedu će joj biti lakše u Osijeku u prvenstvenoj utakmici domaće lige (18.30 sati), ali u nedjelju u francuskom Orelansu Fleury će sigurno jurnuti u revanš, no Podravka Vegeta nema što izgubiti, može samo dobiti, a cijena njene kože je poskupjela: ako se i ”proda” neće biti jeftino. Fleury je sada upoznat, greške se neće ponavljati, a vjetar u leđa donio je bod.

Svaka čast, djevojke, uljepšale ste nam nedjelju!

Dora Krsnik // Foto Robert ŠoštarićUTAKMICA 3. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – FELURY LOIRET HANDBALL 20:20 (11:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1800. Suci: Arthur Brunner i Morad Salah (obojica Švicarska). EHF delegat: Jan Thore Lauritzen (Norveška).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (12+1), Milenković (-); Nikšić, Dežić 5(3), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Milošević 1, Džono 1, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 3, Franković 5(1). TRENER: Goran Mrđen.

FLEURY LOIRET HANDBALL: Zoqbi de Paula (15+0), Foggea (-); Mino Larenas, Fernandez Ibanez, Agathe, Kamdop 2, Tounkara 1, Houette, Chavez Hernandez, Lopez Herrero 2, Doucoure, Nze Minko 3(1), Niombla 3, Cisse, Ngo Leyi, Cabral Barbosa 8. TRENER: Frederic Bougeant.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Fleury Loiret Handball 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Milošević 2+2, Nikšić, Džono), Fleury Loiret Handball 8 minuta (Houette, Chavez Hernandez, NZe Minko, Cabral Barbosa).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).