Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićU 3. kolu Regionalne lige, u drugoj utakmici dana, skopski Vardar pobijedio je Podravku Vegetu s 30:19 (14:14). Bilo je kako je rekao trener Goran Mrđen nakon utakmice s Lokomotivom u Zagrebu, kada je igrala samo prva sedmorka, da će u Regionalnoj ligi igrati sve igračice. Tako je večeras pustio u igru cure s inače manjom minutažom. Prvo poluvrijeme bilo je za ugodan osjećaj gledatelja (14:14), a drugo je bilo žrtva nužnom isprobavanju postojećeg kadra.

Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićPodravka je s Vardarom držala korak u prvom dijelu utakmice, da bi u 20. minuti bilo izjednačeno, 9:9, nakon što je Hajduk obranila sedmerac (ukupno dva), a Zadravec iz mrtvog ugla izjednačila. Tri minute kasnije Dežić (koja je dobro iskoristila ponuđenu minutažu) zabila je za 10:9, a u 24. minuti za 11:10. U prvom poluvremenu uvjerljiva Milošević, u 25. minuti dovela je opet Podravku u vodstvo, 12:11, Još jedanput je Dežić postigla izjednačenje (13:13), u 27. minuti, a i Zadravec za kraj 1. poluvremena za 14:14.

Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićU drugom poluvremenu nakon dugog odsustva na gol je stala Ivana Kapitanović (Jukić danas nije branila) i s pet obrana brzo se od oporavljenice pretvorila u Kapi kakvu znamo. S tri golmanice stvorena je sigurnost u obrani. I na suprotnoj strani Vardar je igrao s tri golmanice vrhunske kvalitete. Pauzirala je jedna Leynaud!

Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićU 24. minute Podravka Vegeta je zabila samo tri gola, a od 30. do 44. minute domaće su bile bez gola. Pavlović i Karlovčan pridonijele su da poluvrijeme ne bude baš bez gola. Iz sterilnog napada slijedile su greške i Vardar je kontrama napravio veliku razliku, ali nitko ne može zamjeriti Koprivničankama: trener je morao vidjeti kako se sve igračice ponašaju u susretu s velikim ekipama.

Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićSutra, u nedjelju, u 16 sati igrat će Vardar i Budućnost, a u 18,30 Podravka Vegeta i Krim Mercator.

Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan BrkićUTAKMICA 3. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – VARDAR 19:30 (14:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (obojica Hrvatska). Delegat WRHL: Josip Posavec (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović, Hajduk (5+2); Zadravec 2, Dežić 4(1), Karlovčan 2, Popović, Krsnik, Milošević 4, Nemaškalo, I. Mrđen, Vidak, Pavlović 1, Gugić 1(1), Debelić 3. TRENER: Goran Mrđen.

VARDAR: Leynaud (-), Suslina (6+1), Pessoa (7+-); Radičević 5, Klikovac 2, Herrem 2, Mavsar 7(1), Damnjanović 1, Lazović 4, Ilina, Penezić 5, Kmirova 3, Petrović 1, Ristovska. TRENER: Eduard Kokšarov.

SEDMERCI: Podravka 3(2), Vardar 3(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Dežić, Milošević), Vardar 8 minuta (Klikovac 2+2, Damnjanović, Penezić).

IGRAČICA UTAKMICE: Tamara Mavsar (Krim Mercator).Podravka Vegeta - Vardar // Foto Ivan Brkić