Debelić i Milošević // Foto Ivan BrkićU 4. kolu Regionalne lige zadnju utakmicu u nedjelju navečer igrale su ekipe Podravke Vegete i Krim Mercatora. Ljubljančanke su pobijedile s 21:28 (10:11) prije zadnja dva kola na trećem su mjestu ispred Podravke Vegete. Vardar je prvi, Budućnost druga. Kao i na utakmici s Vardarom trener Mrđen u igri je skoristio sve igračice.

Dora Krsnik // Foto Ivan BrkićU prvom poluvremenu Krim je vodio, Podravka ga pokušala dostići. U 21. minuti bilo je 7:8, u 28. 9:10, a u zadnjoj minuti 10:10, ali je Krim prije odlaska na odmor uspio zabiti gol za 10:11.

U 2. poluvremenu Krim je koristio bezuspješne napade domaćih i to pretvarao u golove sa crte i s krlia. U efikasnosti Slovenki prednjačile su krila Barič (7) i Benko (7), a iz vanjske pozicija efikasna je bila Omoregie (5)

Ivana Dežić // Foto Ivan BrkićJukić je obranila dva sedmerca. Kapitanović je solidno odbranila 1. poluvrijeme, Dežić je iskoristila svoje minute za tri gola, Krsnik je zabila četiri, a u zadnjim minutama ozlijeđena je Milošević (ruka).

Ivana Kapitanović // Foto Ivan BrkićIDUĆEG VIKENDA TURNIR U LJUBLJANI

Iduće subote i nedjelje u Ljubljani će se odigrati 5. i 6. kolo Regionalne lige. u subotu 1. travnja igrat će Budućnost i Podravka Vegeta te Krim Mercator – Vardar, a u nedjelju 2. travnja Vardar – Podravka Vegeta i Krim Mercator – Budućnost. Nakon završenog ligaškog dijela natjecanja, u kojem je svaka ekipa sa svakom odigrala ukupno šest utakmica, u Skoplju će se 25. i 26. travnja igrati Final Four po sustavu: prvoplasirana – četvrtoplasirana ekipa i drugoplasirana – trećeplasirana ekipa. Za 3. mjesto igrat će poraženi, a pobjednici za 1. mjesto.

No, prije toga u srijedu 29. ožujka Podravka Vegeta će u Koprivnici (18 sati) odigrati zaostalu utakmicu 16. kola 1. HRL s Osijekom.

Jukić brani sedmerac // Foto Ivan BrkićUTAKMICA 4. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 21:28 (10:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (obojica Hrvatska). Delegat WRHL: Vladimir Sokol (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+2), Kapitanović (5+-), Hajduk (-); Zadravec, Dežić 3, Karlovčan, Popović, Krsnik 4, Milošević 2, Nemaškalo 1(1), I. Mrđen 2, Vidak 3, Pavlović 1, Gugić 2, Debelić 3. TRENER: Goran Mrđen.

KRIM MERCATOR: Stefanišin (-), Marinček (4+-), Pandžić (1+0); Georgijev 2, Benko 7, Abina, Jeriček 3, Hrnčić, Bajramoska, Omoregie 5, Zulić, Koren 1, Barič 7(2), Kamdop 2, Amon, Zrimšek. TRENER. Uroš Bregar.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Krim Mercator 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Milošević, I. Mrđen), Krim Mercator 6 minuta (Hrnčić, Omoregie, Kamdop)..

IGRAČICA UTAKMICE: Polona Barič (Krim Mercator).Selena Milošević m// Foto Ivan Brkić