Djevojčice Podravke 3 (rođene 2006. i mlađe) su u nedjelju 23. veljače 2020., odigrale utakmicu 4. odgođenog kruga HRLD za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište. Četvrti krug, iako se igrao u Slavoniji, izgledao je kao mini prvenstvo Koprivničko – križevačke županije jer su se u Virovitičkoj SD Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić sastale ekipe Đurđevca iz Đurđevca, Radnika iz Križevaca, Podravke iz Koprivnice i 1234 Virovitica iz Virovitice.

Podravkine djevojčice otvorile su turnir utakmicom protiv ekipe Đurđevca. Koprivničanke započinju utakmicu s 4:1. Ubrzo su osjetile da ispred sebe imaju laganog protivnika te igraju brzopleto u napadu, dekoncentrirano u obrani i prave nekoliko grešaka, što đurđevačke djevojčice koriste i u devetoj minuti smanjuju prednost na 5:4. Nakon time auta Koprivničke djevojčice shvaćaju da je rukomet kolektivni sport i počinju igrati kao u samom startu utakmice. U četrnaestoj minuti imaju prednost od pet golova (9:5), koju do poluvremena povećavaju na osam razlike te se na odmor odlazi rezultatom 14:6 za Podravku. U drugom dijelu utakmice djevojčice iz Đurđevca djeluju nemoćno, tek u sedmoj minuti drugog dijela postižu svoj drugi pogodak, dok Podravkašice povećavaju svoju prednost na trinaest golova razlike. Uz puno rotacija igračica i opuštenost u igri, Koprivničanke održavaju visoku prednost do kraja utakmice i konačne pobjede od šesnaest golova razlike 31:15.

Utakmica s Radnikom iz Križevaca igrala se za poziciju broj jedan na tablici, tj. za prvaka Regije sjever HRLD, koja na Završnici prvenstva Hrvatske osigurava status nositelja grupe. Početak utakmice dao je naslutiti da bi utakmica mogla biti nešto drugačija nego što su ove dvije ekipe da sada igrale. Od starta Koprivničanke pokazuju da će Križevčanke teško do njihovog gola. Podravkašice su povele 5:3, ali dobru igru u obrani ne kapitaliziraju u napadu jer promašuju gol, čine prijestup i pogađaju stativu. Takvu igru djevojčice iz Križevaca koriste i dolaze do izjednačenja 5:5. Nakon time auta, kao i u prvoj utakmici, slika na terenu se počinje mijenjati. Djevojčice iz Koprivnice s brzom loptom u napadu dolaze do laganih situacija za gol koje ovaj put realiziraju te u šesnaestoj minuti vode 11:6. No, umjesto da mirno privedu poluvrijeme kraju, primaju dva lagana gola te se na odmor odlazi rezultatom 11:8 za Podravkašice. Drugo poluvrijeme, u prve četiri minute 5:0 za Podravku, a semafor ukupno pokazuje 16 : 8 za Koprivničanke. Nakon toga Koprivničankama se otvorio ”ventil” i napokon pokazuje sve svoje znanje i talent. Igraju vrlo pokretljivo u obrani, što rezultira s puno ”ukradenih lopti” koje kapitaliziraju kroz iznenađujuće brze kontre i polukontre, dok u napadu pronalaze rješenja u kojima ostaju same bez svojih čuvarica. Takvom igrom dolaze u 33. minuti do prednosti od jedanaest golova (22:11), a utakmicu završavaju visokom pobjedom od petnaest razlike 32:17.

Rezultati:
Podravka – Đurđevac 31:15 (14:6)
Radnik – Podravka  17:32 (8:11)

Foto: Adela Šimunic Smiljanec, i Dražen Cvelber
Tekst: Nenad Smiljanec