Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) su u nedjelju 27. siječnja u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici odigrale prijateljsku utakmicu s ekipom RŠD Bjelovar iz Bjelovara.

Djevojčice Podravke 4 su od samog početka utakmice bile motivirane i željne nadmetanja s uvijek nezgodnim i opasnim Bjelovarčankama. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol. Pri rezultatu 7 : 5 za Podravku činilo se, da će domaće djevojčice kapitalizirati odličnu obranu koju su gošće teškom mukom probijale. No, djevojčice iz Bjelovara ne posustaju, donose rezultatsku neizvjesnost te Podravka na poluvrijeme odlazi s minimalnom prednošću od 9 : 8.

Početak drugog poluvremena donosi na teren istu sliku iz prvog poluvremena, gošće ne mogu do gola Podravke, a Podravkašice vrlo lako rješavaju obranu Bjelovara, što rezultira naglim rezultatskim odmakom Koprivničanki na 16 : 9. Do kraja utakmice gošće postižu još samo jedan pogodak te domaće zaključuju utakmicu s visokom pobjedom 24 : 10.

U ovoj utakmici su djevojčice Podravke pokazale igračku raznovrsnost. Obranu s odličnom pokretljivošću te nakon dugo vremena, čvrstinu i agresivnost prema igračici s loptom uz pravilno obrambeno kretanje, što je golmanicama omogućilo smirenost te uz pravilno postavljanje i puno kvalitetnih obrana. U napadu uz brzi prijenos lopte, kvalitetne blokade kružnog napadača odrađene su i brze polukontre s tri dodavanja do realizacije. Sve te činjenice vesele, jer pokazuju napredak u rukometnom školovanju djevojčica Podravke. No, s obzirom da se radi o mlađoj dobnoj skupini, pitanje je kontinuiteta ovako dobrih utakmica, jer pred djevojčicama je još dug proces učenja i igračkog sazrijevanja, da bi takva igra postala konstanta.

Izvještaj: Nenad Smiljanec

Foto:Dražen Pevač