Metz Handball i Podravka Vegeta danas su u francuskome Metzu odigrali utakmicu 1. kola DELO EHF Lige prvakinja. Domaćin je cijelu utakmicu bio u prednosti te je u konačnici i rezultat pokazao razliku u kvaliteti. Naše cure dale su sve od sebe. Borile su se i u napadu i u obrani no Francuskinje su ipak bile prejake. Zaadi, Burgaard i Sajka zabijale su sa svojih pozicija, a odličnom igrom na golu istakla se i Ivana Kapitanović.

Kod Podravkašica borbenom igrom istakle su se Tsakalou i Milosavljević dok su i druge cure dale sve od sebe. Risović je u prvome dijelu obranila nekoliko zicera, a Ećimović je dala sve od sebe na golu.

Trener Saračević u drugom je poluvremenu dao priliku mladim igračicama Franušić i Popović koje su pokazale veliku borbenost na terenu.

Tijekom cijele utakmice cure su imale glasnu podršku Kronikusa koji su na susret stigli iz Koprivnice.

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon utakmice je izjavio.

Loše smo ušli u utakmicu, uplašili smo se protivnika te je utakmica bila gotova u 15 minuti. Ne znam zašto se to dogodilo. Pripremali smo se za njih, sve smo akcije uvježbavali, a one su nam prodale u prvih 15 minuta sve za što smo se pripremali. U drugom poluvremenu počeli smo bolje igrati no ono je bilo prekratko da bi popravili rezultat – jasan je bio trener Saračević nakon utakmice.

Lamprini Tsakalou nakon utakmice bila je kratka.

Bila je ovo teška utakmica koja nije pokazatelj onoga što mi stvarno možemo. Loše smo otvorile utakmicu te se više nismo mogle sabrati – rekla je Tsakalou.

Sljedećeg vikenda u 2. kolu DELO EHF Lige prvakinja u goste dolazi Vipers Kristiansand. Prije toga Podravkašice u utorak očekuje susret 1. HRL za žene protiv Osijeka u Koprivnici.

Slike ustupio: Metz Handball

 

 

METZ 40 (24)

PODRAVKA VEGETA 26 (13)

METZ – Palais Omnisports Les Arenes. Gledatelja 3500. Suci: Daniel Freitas i Cesar Carvahlo (Portugal). Delegatkinja: Tatjana Medved (Srbija).

METZ: Kapitanović (12+1), Portes; Jacques, Zaadi 4, N’Gouan 4, Nocandy 4, Houette 1, Di Rocco, Burgaard 8, Maurice, Sajka 6(3), Maubon 4, Luciano 5, Bouktit, Le Blevec 1, Perederiy 3.

TRENER: Emmanuel Mayonnade.

PODRAVKA VEGETA: Risović (4), Ećimović (6+1); Zadravec, Turk 1, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono, Milosavljević 4(2), Mugoša 3, Franušić 2, Stanko 6, Gjorgjijevska 3, Tsakalou 4(1), Debelić 1.

TRENER: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Metz 4(3), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Metz 4 min. (N’Gouan, Perederiy), Podravka Vegeta 6 min. (Stanko, Milošević, Turk).