Djevojčice Podravke 3 (rođene 2006. i mlađe) su u nedjelju 16. veljače 2020. u svojoj dvorani u Koprivnici, odigrale 6. krug MLŽ za djevojčice ”A” 2006. godište i mlađe s ekipama ŠRK Moslavac iz Popovače i RK Garešnica iz Garešnice.

Pobjeda u prvoj utakmici s visokih 46:11 (22:5), koja je odigrana protiv djevojčica iz Popovače, bila je očekivana jer se radi o objektivno slabijim protivnicama. No, visokoj pobjedi od 22 gola razlike i rezultatu 36:14 (18:5) protiv ekipe Garešnice, nitko se nije nadao.

Iako u ulozi favorita, start prve utakmice na turniru nije bio na razini kvalitete domaćih djevojčica, što koriste gošće iz Popovače. Prvih pet minuta utakmice domaće djevojčice su se zagrijavale te nakon 2:2 i 3:2  u desetoj minuti prvog poluvremena odlaze na rezultat 10:3. Do kraja poluvremena djevojčice Moslavca postižu još dva gola, Podravke dvanaest, da bi se na odmor otišlo s rezultatom 22 : 5 za Podravku. Drugo poluvrijeme domaće djevojčice ne posustaju, nastavljaju s brzim ritmom igre i ostvaruju visoku pobjedu 46:11. Bez obzira na kvalitetu protivnica, veseli činjenica da je postignuto 46 golova u 40 minuta igre.

S ekipom Garešnice, koju krasi korektan i pošten odnos prema protivnicama i samoj igri, uvijek je gušt igrati pa tako i ovaj put. Bez obzira na prijateljski odnos između djevojčica, Podravkašice su u utakmicu krenule motivirano i željne pobjede te su pokazale da su nedaće uzrokovane bolestima i netreniranjem zadnjih mjesec dana, iza njih. U ovoj utakmici su pokazale lijepu i kvalitetnu igru, koja ih je krasila u jesenskoj polusezoni. Ozbiljnim pristupom utakmici gošćama nisu dozvolile da se približe golu, a napad su brzo i efikasno rješavale, tako da su djevojčice iz Garešnice svoj drugi gol postigle u devetoj minuti kod rezultata 7 : 1 za Podravku. Do kraja prvog poluvremena Koprivničanke gošćama dozvoljavaju postizanje nekoliko pogodaka te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 18 : 5. U drugom poluvremenu domaće djevojčice ne posustaju te kao i u prvom, odličnom i brzom igrom u napadu vrlo lako dolaze u poziciju za postizanje gola, a u obrani nastavljaju agresivno i čvrsto te cijelo vrijeme polako podižu razliku, koja na kraju utakmice iznosi 22 gola, odnosno na semaforu je konačni rezultat 36:14.

Djevojčice iz Koprivnice nisu imale oscilacija, odnosno padova u intenzitetu i ritmu igre, već su tijekom obje utakmice postepeno povećavale prednost, unatoč velikom broju izmjena igračica.

Rezultati utakmica:

Podravka – ŠRK Moslavac 46 : 11 (22 : 5)

Podravka – Garešnica 36 : 14 (18 : 5)

 

Slike: Dražen Cvelber, Adela Šimunic Smiljanec

Tekst: Nenad Smiljanec