Dvorana // Foto Ivan BrkićSvečanost u koprivničkom Domoljubu u povodu 60 godina ženskog rukometa, održana u petak, bila je sjana otplata duga generacijama koprivničkih djevojaka, koje su ispisale rijetko doživljenu sportsku povijest ne samo u Koprivnici, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Prije svega sam vijek trajanja od šest desetljeća je zadivljujući, a kad se tome pridoda 50 godina sudjelovanja u svjetskim (IHF) i europskim (EHF) natjecanjima, onda je slika kompletna.

Foto Ivan BrkićNije samo to. Uvođenje rukometa bioi je i kulturološki pomak, pomak u odgoju mladeži (patronat prvih godina nad ženskim rukometom imala je omladinska organizacija), pomak u poimanju marketinške koristi od sporta (Podravka d.d. 51 je godinu pokrovitelj Rukometnog kluba Podravka).

Foto Ivan BrkićO svemu tome, ponajviše o povijesti i uspjesima čulo se s govornice na pozornici Domoljuba

Foto Ivan BrkićPočelo je dočekom uzvanika ispred Domoljuba, gdje su predsjednica Nadzornog obora RK Podravka s.d.d.Olivija Jakupec, direktorica Božica Palčić i zamjenici gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić i Melita Samoborec pozdravili svakog od uzvanika, a njih je dočekao špalir malih rukometašica.

Hrvatsku himnu izveo je Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, a pozdravni govor pun emocija izgovorila je predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d Olivija Jakupec i sama bivša rukometašica.

Foto Ivan BrkićFoto Ivan BrkićNastavljeni su emotivni nastupi. Lijepim riječima svečanost je pozdravio u ime grada Koprinice Mišel Jakšić, a nastavio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola. On je Oliviji Jakupec predao i priznanja HRS-a za klub, a tajnik HRS-a Damir Poljak za Županijski rukometni savez.

Foto Ivan BrkićMnogi su sa suzama u očima odgledali kratki film 60 uspješnih rukometnih godina, jer je podsjećanje na početke i kasnije veličinu projekta, koji je ime Koprivnice nepovratno iznio u Europu, dok se o spoju s Europom moglo još samo sanjati.

Foto Ivan BrkićPovijest se nastavila otkrivati obraćanjem predstavnice prve generacije rukometašica Anđele (Belec) Mioč i predstavnice ekipe osvajačica naslova europskih prvakinja Ljerke Krajnović.

Foto Ivan BrkićPredstavljanje nove verzije himne kluba na play back glazbenog sastava Vertigo digao je na noge cijelu dvoranu (”Ustanite Podravci”). Nastup je bio divan završetak svečanosti, ali vrhunac je bio snimanje tzv. milenijske fotografije ispred ispred dvorane.

Foto Ivan BrkićSvečanost je nastavljena u Domoljubu, gdje su Podravkini majstori pripremili jela i pića te svečarsku tortu.

Foto Ivan BrkićSvečanost obilježavanja 60 godina nastavila se u sportskoj dvorani gimnazije Frana Galovića otvorenjem 10. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo i utakmicama prvog kola, uz sudjelovanje mađarskih, slovenskih, slovačkih i hrvatskih prvakinja.Foto Ivan BrkićMilenijska-fotografija-2015 // Foto Ivan BrkićFoto Ivan BrkićFoto Ivan Brkić