Rukometašice Podravka Vegete su teško poražene na gostovanju u Moskvi u drugih 60 minuta, odgođene utakmice Lige prvakinja, rezultatom 20:36, poluvrijeme 10:16. U ovoj utakmici rukometašice Podravka Vegete bile su domaćin na gostujućem terenu.

Utakmicu su pogotkom iz kontre otvorile gostujuće igračice CSKA Moskve. Brzo je uzvratila Franušić za izjednačenje 1:1. Zabijaju još jedan za vodstvo igračice CSKA, a nakon toga nastupa serija grešaka i nerealiziranih pogodaka na jednoj i drugoj strani pa do pete minute nema pogodaka. Dižu se nakon toga obje ekipe i u šestoj minuti je 3:3. Pobjegle su na dva gola prednosti Ruskinje, ali prekida se to sjajnom asistencijom Franušić za Mugošu u devetoj minuti susreta i Podravka Vegeta je ponovno samo na pogodak zaostatka. U nastavku ponovno domaća ekipa koja se danas u ovom uzvratnom susretu Lige prvakinja vodila kao gost ostvaruje prednost i odlaze na +3. Borbene i u nastavku Podravkine igračice, kojima je dosta problema radila Masson na vratima ruske ekipe. Posljednji put za samo pogodak zaostatka u prvom poluvremenu zabija Popović za 6:7. Do sredine poluvremena ritam je nametnula ruska ekipa, a minimalni zaostatak počeo je rasti iz napada u napad dok su Saračevićeve odabranice bile zaustavljene u svakom novom pokušaju. U osamnaestoj minuti CSKA je prvi puta na +4, a do kaja su Podravkine igračice na odmor išle sa 6 pogodaka zaostatka, a rezultat je bio 10:16.

Drugo poluvrijeme za Podravku Vegetu pogocima otvaraju krila Zadravec i Karlovčan. CSKA Moskva odlazi i na +9 u 41. minuti susreta. Igračice Podravka Vegete pod pritiskom rade niz pogrešaka i vrlo teško dolaze do pogotka. Točno na polovici drugog poluvremena Moskva je na +10, a u redovima Podravka Vegete obranu drže Buljan i Popović, a povremeno ulazi i Džono. Treba spomenuti kako je u posljednjim minutama prvog poluvremena iz igre izašla Milosavljević koja je najvjerojatnije povrijedila prst, a igračice Podravka Vegete su cijelo drugo poluvrijeme igrale bez organizatorice igre koja je ujedno i drugi strijelac Lige prvakinja i vrlo bitna karika Podravkinog napada i obrane. U nastavku nema većih promjena, Ruskinje i dalje prilično lako i brzo dolaze do pogotka, nošene velikom rezultatskom razlikom, koju su napravile u prvoj polovici drugog poluvremena. Naše cure kojima je ovo i druga utakmica u dva dana s istom ekipom više ne uspijevaju napraviti znatnije promjene u tijeku igre. Puno je minuta prolazilo bez ijednog pogotka za našu ekipu, a do kraja CSKA je završio utakmicu s rezultatom 36:20 i smjestio se na prvo mjesto naše skupine.

Želimo vjerovati da će se naša Dejana oporaviti i da se radi tek o lakšoj ozljedi jer bi ozbiljnost ozljede mogla napraviti veliki problem za ono što očekuje naše rukometašice u nastavku. Već u četvrtak igraju s Osijekom domaće prvenstvo, na svojem terenu u 18 sati. Slijedi utakmica s Gyori Audi ETO Kc u subotu. Nakon te utakmice 11.02 ekipa kreće prema Podgorici no prije toga odigrat će prvenstvenu utakmicu sa Splitom 2010. 13. veljače slijedi ogled s Budućnosti. 14.02 uslijedi će još jedan prvenstveni ogled s Dalmatinkom te 15.02. sa Sinjom. Sve su ovo posljedice odgođenih utakmica i duge pauze u prvenstvu koje se sad nadoknađuje paralelno s odigravanjem Lige prvakinja. Curama želimo da izdrže ovaj ritam i da dođu do zasluženog naslova.

Foto:CSKA Moskva