Rukometašice Podravke Vegete su u 8. kolu 1.HRL za žene na domaćem terenu uvjerljivo svladale Dalmatinku iz Ploča rezultatom 35:14, poluvrijeme 17:10. 

Prvih desetak minuta dobro su se držale rukometašice iz Ploča, a nakon toga ubacile su u višu brzinu podravkašice te su se sredinom poluvremena rezultatski odljepile, a do kraja nastavile povećavati rezultatski plus do velikih 17:10 za kraj poluvremena. Drugo je poluvrijeme izgledalo još bolje u redovima podravkašica, kako obrambeno tako i napadački pa su igračice Podravke postigle dosta lakih pogodaka iz kontre i polukontre dok se ekipa Dalmatinke nije najbolje provela u drugih 30 minuta kada su postigle tek 4 pogotka zbog čega je Podravka danas slavila 35:14. Danas su u redovima podravkašica najefikasnije bile Šimara s devet postignutih pogodaka, Larissa Kalaus i Barišić postigle su po pet pogodaka, a Katja Vuković zabila je 4. Lucija Bešen je danas obranila 15 udaraca ekipi iz Ploča. U redovima Dalmatinke istaknula se Bule sa sedam pogodaka.Već u petak ekipa putuje u Sesvete gdje se igra 9. kolo 1.HRL za žene s početkom u 19.00 sati. Danas nakon utakmice, izjave su dali trener Ivica Obrvan i Katja Vuković. 

Trener Ivica Obrvan//R. Mihalec/RK Podravka

Čestitam curama na uvjerljivoj zasluženoj pobjedi. Trebalo je nakon uvodnih 15-20 minuta malo da se motori zagriju, očigledno. Tako je i u praksi, kad se igra s istom ekipom u mali broj dana, svega sedam, gdje smo pobijedili u Pločama, nije psihološki lako. Cure su, pogotovo drugo poluvrijeme odigrale na visokom nivou. Postigli smo iz faze obrane puno laganijih golova i možemo biti zadovoljni premda je razlika u kvaliteti velika. Mogu reći da smo ispunili nekakav cilj da vidimo nešto kroz igru i treniramo neke stvari koje će nam skoro trebati u završnici jesenskog dijela prvenstva te protiv švicarske ekipe u kvalifikacijama za Europsku ligu – rekao je trener Obrvan. 

Katja Vuković//foto: Mihalec/RK Podravka

Čestitam mojoj ekipi na nova dva boda.  Od početka smo igrale agresivnu obranu, a imale smo i potporu golmana te smo postizale lake golove. Danas smo sve dobile priliku i zasluženo osvojile nova dva boda. U petak nas očekuje utakmica u Sesvetama i tamo tražimo novu pobjedu – rekla je Katja Vuković. 

PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA 35:14 (17:10)

KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’. Gledatelja 150. Suci: Hrvoje Cili (Zagreb) i Igor Cili (Velika Gorica).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (4), Bešen (13+2); Zadravec 3, Vuković 4, K. Pandža 3, Popović, Franušić, Mrđen, L. Kalaus 5, D. Kalaus Žulj 3, Šenvald 3, Vuljak, Barišić 5(2), Šimara 9(2), A. Pandža, Mamić.
TRENER: Ivica Obrvan.
DALMATINKA: Jerković (1), Jelčić (7); Gustin, Ivanda 1, Zelić, Bule 7, Žderić 1, Burđelez, Štrbić, Barbir 1, Sušak 3, Krilić 1.
TRENER: Ivan Jerković.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Dalmatinka 2(0).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Barišić 2+2+2, Franušić 2+2, K. Pandža), Dalmatinka -.