Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-MašanskerU igri za zaborav Podravka Vegeta je u unaprijed odigranoj utakmici 7. kola 1. HRL za žene pobijedila ekipu Bjelovara s 34:22 (17:11). S te strane možemo biti zadovoljni. Međutim, izvedba je bila malo čudna. Obrana previše propusna, u napadu nemaštovito. Osim kad su u pitanju bile kontre ili polukontre.

Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-MašanskerTrener Goran Mrđen rekao je nakon utakmice da su u ponedjeljak i utorak na rasporedu bile ”fizikalije”, pa su ruke u srijedu i noge i ruke bile teške. ”Trde noge nedologe”, prema stihu iz Tri pajdaša koprivničkog pjesnika Milana Krmpotića.

Najviše golova za Koprivničanke dala je Zadravec (8), a u gol-listu upisale su se sve igračie osim Papac i golmanica. Najviše golova na utakmici dala je Bjelovarka Smiljčić (11): nije bila posebno čuvana, niti se udvajalo, pa je bila slobodni strijelac.

Suci su bili negdje na razini utakmice. Ponešto im izravno ide na dušu (probijanje ili sedmerac), a ponešto smutnje unose i nova prvaila koja su toliko nepravedna, da možete i 10 puta dodavati loptu nakon što su sudačke ruke u zraku, jer se u dodavanja ne računaju autovi, deveterci, sedmerci, korneri…

Uglavnom, uprkos pobjedi, gedatelji nisu zadovoljni napustili dvoranu. Trener tvrdi da je sve podređeno utakmicama s Njemicama i da se tim intenzitetom trenira.

Sama igra zbog toga trpi, ali ako je za korist, neka je.

Utakmicu 8. kola s Arenom u Puli Podravka Vegeta igrat će idući utorak, 8. studenoga, u tjednu prije prvog susreta s Bietingheimom u Koprivnici, a u utorak 15. studenoga prije gostovanja u Njemačkoj igrat će utakmicu doma sa Zrinskim. I onda do siječnja nema prvoligaških utakmica.Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 7. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – BJELOVAR 34:22 (17:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Davor Češi (Zagreb) i Nenad Županić (Križevci). Nadzornik HRS-a: Saša Martinić (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (6+0), Kapitanović (9+-); Zad ravec 8, Dežić 2, Karlovčan 1, Krsnik 3, Milošević 2, Džono 3, Nemaškalo 4, I. Mrđen 2, Papac, Vidak 4(1), Pavlović 2, Gugić 2(1), Debelić 1. TRENER: Goran Mrđen.

BJELOVAR: Maras (3+-), Delić (3+0); Nikšić, Smiljčić 11(1), Horvat, Tolić 2, Borković 4, Galetić 1, Maljak, Gavrić, Mikulić, Gašparović 4. TRENER: Hrvoje Cikoja.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Bjelovar 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Džono), Bjelovar 2 minute (Galetić).

IGRAČICA UTAKMCE: Nikolina Zadravec (Podravka Vegeta).Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto Ivo Čičin-Mašansker