Rukometašice Podravke Vegete upisale su pobjedu u 2. kolu grupne faze Europske lige protiv Nykobinga i na domaćem terenu slavile rezultatom 25:23 te sada drže drugo mjesto u skupini s tri boda.

Gledali smo odličan start naših cura koje su povele 2:0, a u 14. minuti bilo je 5:1 za koprivničke rukometašice. Vrlo borbena utakmica u kojoj je Podravkina obrana savršeno funkcionirala, a rukometašice Nykobinga su vrlo teško pronalazile rješenja u napadu. Sve je bilo savršeno u prvih 20 minuta, a onda se malo podigla i danska ekipa te su se priključile na pogodak zaostatka i potom izjednačile, bilo je 5:5, ali naše djevojke nisu popuštale i vraćaju se vrlo brzo na +2, a potom i do velikih +7 serijom od pet pogodaka te na odmor odlaze s velikih +6 i rezultatom 12:6. Bilo je lijepo vidjeti da su naše djevojke jednu moćnu i jaku dansku ekipu svele na samo 6 realiziranih pogodaka za jedno poluvrijeme sa sjajnim odgovorima u obrani uz jako dobru vratarku Bešen i naravno efikasnošću u napadu.

U drugom poluvremenu nastavile su u odličnom tempu koprivničke rukometašice i povećavale vodstvo. Nakon 38 minuta susreta rezultat je bio 16:8, a publika je slavila i pozdravljala svaki potez i svaki pogodak naših djevojaka. S obzirom na kvalitetu ekipe iz Danske bilo je jasno da se neće predati i došao je i njihov trenutak kada su se krenule buditi iz utakmice u kojoj su danas izgledale prilično nemoćno zahvaljujući našoj obrani koja je čitala i odgovarala na svaki njihov pokušaj. Završnica je ipak bila napetija jer se danska ekipa priključila na pogodak zaostatka, ali vratile su to podravkašice ponovno na +3. Bilo je tada jasno da zadnji time out i 20 preostalih sekundi neće biti dovoljni gošćama da naprave neugodno iznenađenje u Koprivnici. Za kraj treba reći kako je ova pobjeda itekako zaslužena jer djevojke ni u jednom trenutku utakmice nisu gubile i imale su potpunu kontrolu i fokus na susret do zadnjeg sudačkog zvižduka. Koliko su bile uvjerene u to da će današnji susret zaključiti pobjedom potvrdila nam je i Josipa Mamić u svojoj izjavi. Uz najefikasniju Josipu koja je zabila osam, sjajno su danas vukle u napadu i naša Katarina i Ana Pandža koje su zabile svaka po 5 pogodaka i Tina Barišić koja je zabila 4.

Slavlje pogotka Josipe Mamić//foto: Ivan Brkić

Jako smo sretne da smo došle do ovih bodova. Trener nas je vrhunski pripremio i taktički i fizički i psihički. Čestitam curama jer smo se borile od prve do 60. minute. Bilo nam je teško dići se nakon situacije koju smo imale u Vacu, ali sad smo se iščupale i mislim da smo odigrale jednu baš dobru utakmicu. Znale smo da smo se pripremile odlično za ovaj susret. Imali smo i kolektivnu pripremu i individualnu za svaku igračicu posebno i što od koje možemo očekivati u obrani i napadu tako da smo znali da ovo mora biti naša utakmica. U ovoj smo utakmici sve bile junakinje, danas smo kolektivno odlično disale i u obrani i u napadu, golmanice su odradile svoje i svaka je odradila svoje – rekla je Josipa Mamić. 

Josipa Mamić//foto: Ivan Brkić

Igrali smo dobro u napadu, na momente smo se malo gušile kad su krenule igrati 5-1 i igrali smo s dešnjakinjom na desnom vanjskom pa su nas zaustavljali, ali smo dolazili do gola. Sve nam je kretalo od obrane i mislim da smo se jako dobro kretale. Igrale su u nekim trenucima i s dva igrača više, a mi smo znale sve što će napraviti i sve je bilo pokriveno – rekla je Mamić koja je u ključnom trenutku kada su se gošće približile zabila i svoj 8. pogodak iz ne tako sjajne pozicije za krilo i vratila mir u ekipu koji je bio potreban za završnicu. 

Trener Ivica Obrvan na time outu s ekipom//foto: Ivan Brkić

Jako sam sretan da smo pobijedili jednog velikog favorita u ovoj utakmicu, pobijedili smo jaku dansku ekipu. Čestitam curama na odličnoj igri u najvećem dijelu utakmice. U završnici smo imali psihološki pad pod pritiskom kretanja rezultata iz prošle utakmice i protivnice su se približile, ali pronašli smo snagu i ostali koncetrirani  u samoj završnici te došli do apsolutno zaslužene pobjede koja nam jako puno znači za nastavak sezone. Imamo iz prve dvije utakmice tri lijepa boda i mislim da je cijeli klub u iščekivanju sljedeće utakmice. Događa se jedna pozitivna energija, a to je najvažnije u ovom trenutku – rekao je trener Ivica Obrvan. 

PODRAVKA VEGETA – NYKOBING 25:23 (12:6)
KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’. Gledatelja 1600. Suci: Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann (Grčka). Delegatkinja: Ilona Tordai (Mađarska).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Galinec, Bešen (8+1); Zadravec, Vuković, K. Pandža 5, Popović, Franušić 2, Đelekovčan, L. Kalaus 1, Šenvald, Vuljak, Barišić 4, Šimara, A. Pandža 5, Mamić 8(3).
TRENER: Ivica Obrvan.
NYKOBING: Aurum, Christiansen (4); Jakobsen 1, Högdahl 1, Nielsen, Jorgensen, Skovlund 4, Madsen 2, Ikehara 1, Vestergaard 3(3), Pedersen 4, Obaidli 5, Seeberg, Bardrum, Von Pereira 2, Kristiansen.
TRENER: Jakob Larsen.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Nykobing 5(3).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 min. (Barišić 2+2, Vuković, K. Pandža, Franušić), Nykobing 8 min. (Von Pereira 2+2, Högdahl, Madsen).

U sljedećem kolu, ponovno na domaćem terenu dočekujemo i norvešku ekipu Storhamar koja zasad ima sva 4 boda i trenutno drži prvo mjesto u grupi, a odmah iza njih je Podravka Vegeta s 3 boda. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 16.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo.

Foto: Ivan Brkić