Podravka 2 Lino je u subotu na domaćem terenu odigrala utakmicu 17. kola 2. HRL Sjever protiv ekipe Broda. Trener Antonio Pranjić nije mogao računati na Janu Miklić i Magdalenu Rumek koje se oporavljaju od ozljeda te Gabrielu Domović koja je na Erasmusu sa školom.
U napetoj utakmici svih 60 minuta na kraju su s(p)retnije bile iskusnije gošće te su pobijedile rezultatom 25:27. To je bio prvi poraz na domaćem terenu ove sezone našim Linicama.
Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina sa 6, Ana Javorić s 5 i Tara Đelekovčan s 4 postignuta pogotka. Sjajna na vratima bila je Nika Galinec s 14 obrana.
Naša ekipa je trenutno drugoplasirana na ljestvici. Idući vikend ih očekuje dvostruki program. U subotu Linice gostuju u Cerni gdje će odigrati odgođenu utakmicu, a u nedjelju u Pitomači u sklopu redovnog 18. kola.

Rezultati i tablica 2.HRL Sjever: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=999

Iako smo bili bez tri važne igračice u ovoj utakmici malo je nedostajalo da bodovi ostanu u Koprivnici. Čestitke našim curama na prikazanoj borbenosti svih 60 minuta, a i gošćama na pobjedi. U obrani smo imali 13 osvojenih lopti što je bilo sjajno, ali smo to poništili u napadu s 11 izgubljenih. Na našim vratima je odlična bila Nika Galinec koja je imala 14 obrana i žao mi je što to nismo bolje iskoristili. U samoj završnici, posljednjih desetak minuta, presudilo je njihovo iskustvo. Realizacija u napadu nam je trebala biti bolja, dolazili smo u čiste situacije ali nas je “izluđivala” njihova vratarka za koju se vidi zašto je posljednjih 9 sezona branila u inozemstvu – rekao je trener Antonio Pranjić.

Podravka 2 Lino – Brod 25:27 (13:11)

Igrale su: A.Marijanović, Galinec st. (14), Horvat; Milivojević 1, Jakupanec 3, Horvat ml., Cvelber 3, Zvonar, Jurlina 6(3), Javorić 5(1), Hajdinjak, Đelekovčan 4, Ferčec, Lengelić, Gregurić 3. Trener: Antonio Pranjić

Foto: arhiva