Dan nakon što su završene kvalifikacije za EHF EURO 2024. godine, koji će zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska, Europska rukometna federacija objavila je potove ili šešire za ždrijeb toga natjecanja. Hrvatska se prema očekivanju, našla u šeširu broj 3 zajedno sa Slovenijom, Poljskom, Srbijom, Sj. Makedonijom i Islandom. Drugim riječima, to su reprezentacije s kojima Hrvatska ne može igrati u prvom krugu.  

Svoje mjesto na EHF EURU koje će se održati od 28. studenog do 15. prosinca, kroz kvalifikacije osiguralo je 20 reprezentacija. Tu su još tri domaćina Mađarska, Austrija, Švicarska i branitelj naslova Norveška. Te 24 reprezentacije bit će ždrijebom raspoređene u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje iz svake ići će u tvz. Glavnu rundu natjecanja.  Gradovi domaćini su Debrecen, Beč, Innsbruck i Basel. Već se zna da će Mađarska kao broj 2 Skupine A igrati u Debrecenu, a tu će kao broj 1 Skupine B biti Crna Gora. Švicarska će svoje susrete također kao broj 2 Skupine D igrati u Baselu. Uz nju, u tom gradu kao nositelj Skupine C bit će Francuska. I na kraju, Austrija je izabrala da svoje utakmice prvog kruga igra u Innsbrucku. Društvo će im praviti Njemačka koja će biti razvrstana kao broj 2 Skupine F.

Evo sastava svih potova odnosno šešira za ždrijeb EHF EURO 2024 rukometašica:

POT 1: NORVEŠKA, DANSKA, CRNA GORA, FRANCUSKA, ŠVEDSKA, NIZOZEMSKA
POT 2: NJEMAČKA, ŠPANJOLSKA, RUMUNJSKA, MAĐARSKA, ŠVICARSKA, AUSTRIJA
POT 3: SLOVENIJA, HRVATSKA, POLJSKA, SRBIJA, SJ. MAKEDONIJA, ISLAND
POT 4: ČESKA, UKRAJINA, TURSKA, FAR. OTOCI, PORTUGAL, SLOVAČKA

Prvi krug natjecanja odigravat će se u Deberecenu (skupne A i B), Baselu (skupine C i D) te Innsbrucku (skupine E i F). Domaćini tzv. Glavne faze su Debrecen i Beč, a finalni vikend organizira se u glavnom austrijskom gradu. Karte za to natjecanje možete kupiti putem sljedećeg linka: tickets.eurohandball.com