Foto Grad KoprivnicaGrad Koprivnica i ove je godine dio Europskog tjedna mobilnosti. Riječ je o manifestaciji koja ima cilj potaknuti javnu svijest o važnosti očuvanja okoliša. U manifestaciji sudjelovale su i rukometašice Podravke Vegete.

Foto Grad KoprivnicaOvogodišnja glavna tema je ”Čista, zajednička i inteligentna mobilnost”. Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti započelo je 16. rujna na Gradskoj tržnici održavanjem sajma zdrave prehrane. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je tom prilikom i potpisao Povelju Europskog tjedna mobilnosti.

Foto Grad KoprivnicaO veličini ove inicijative u europskim razmjerima svjedoči činjenica da je u obilježavanje manifestacije uključeno više od 2000 europskih gradova.

Foto Grad KoprivnicaGrad Koprivnica sudjeluje u ovoj manifestaciji od samog početka, odnosno od 2002. godine te se svake godine u njenom sklopu održavaju brojna događanja i aktivnosti kojima se nastoji potaknuti stanovnike Koprivnice da sportskim aktivnostima, vožnjom bicikla, šetnjom, pridonesu očuvanju okoliša.

Foto Grad Koprivnica